Çay Demlemede Suyun Önemi

Çay Demlemede Suyun Önemi

Güzel olmayan bir çayı kaliteli suyla demleseniz dahi iyi bir sonuç elde edemezsiniz. Ancak güzel bir Chado çayını kalitesiz su ile demlerseniz lezzetsiz ve kötü bir çay elde etmiş olursunuz.

Bunda suyun sahip olduğu pek çok özelliğin rolü büyüktür: suyun temiz olması, oksijen içeriği, sertliği (yüksek mineral içeriği), yumuşaklığı (düşük mineral içeriği) ve her çayın cinsi için değişen demle esnasındaki su sıcaklığı gibi.

Çay Demlemek İçin Nasıl Bir Su Kullanılmalıdır?

Çayları demlemek için kullanılacak en ideal su şebeke suyundan filtre edilmiş sudur. Eğer böyle bir şansınız yoksa şişe suları da kullanabilirsiniz. Diğer yandan, ısıtıcıda duran suyun tekrar tekrar kaynatılarak kullanılması oksijen içeriğinin azalması sebebiyle çayın lezzetinin de bozar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The way of tea