KEŞFET
Aynı çayın iki defa demlenebilmesi ne demektir?
Aynı çayın iki defa demlenebilmesini anlatmadan önce çay demleme ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapalım. Çayın demlenmesi, en basit anlatımla, çay yaprağının tadının, kokusunun ve renginin suya geçmesidir. Doğru demleme ile ilgili öne çıkan konular; 1. Suyun kalitesi 2. Demleme sırasında suyun sıcaklığı 3. Kullanılan çay miktarı 4. Demleme süresi 5. Çayın kalitesi Genellikle bir […]
Pu-erh çayı nasıl üretilir?
Pu-erh çayı, Çin’in Yunnan eyaletinde özel bir işlemden geçen fermente edilmiş bir çay çeşididir. Üretim süreci oldukça özeldir ve genellikle şu adımlardan geçer: 1. Toplama ve Solma: Çay yaprakları özel zamanlarda toplanır ve güneş altında veya kapalı ortamlarda solmaya bırakılır. Bu adım, yapraklardaki suyun bir kısmının buharlaşmasına ve yaprakların esnekliğinin artmasına yardımcı olur. 2. Yumuşama: […]