Seylan Çayı, Seylan’ın (Ceylon, Sri Lanka) yüksek dağlarının eteklerinden toplanan büyük çay yapraklarından elde edilen bir siyah çaydır.
Yetiştirilmesi ve iklim koşullarının etkisiyle Seylan çayı kaliteli bir tat ve aroma kazanır. Güzel kokulu ve harmanlamaya uygun olmasının yanı sıra diğer siyah çaylara göre şekersiz daha kolay içilebilmesi nedeniyle en çok tercih edilen çaylardan biridir. Seylan çayı oldukça hafif bir içim deneyimi sunar. Aynı zamanda dünyada çok tüketilen English Breakfast çayı, Seylan çayının Assam çayı ile harmanlanması ile elde edilir.
Seylan çayı tek başına içildiğinde, Assam çayına göre daha hafif bir içim deneyimi sunar.
İçindekiler: Siyah çay yaprağı
Hazırlama önerileri: 85 °C – 100 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 4-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan
Net: 50 g
CEYLON
SİYAH ÇAY. SEYLAN.
Saf Siyah Çay. (50 g)
₺56,00
Stokta
Ceylon Çayı, gündüz, Hafif Çay, kuvvetli, saf çaylar, Saf Siyah Çay, Seylan Çayı, Sri Lanka
Ek bilgi
Ürün Tipi | Siyah Çay |
---|---|
Ülke | Sri Lanka |
Kafein | Kafeinli |
Aroma/ Saf Çay | Saf Çay |
Fiyat Aralığı | 17.5 – 20 |
ömer taha –
koyu ve güçlü bir çay değil.hafif ve ağızda kalıcı tad bırakmıyor.türkiyede benimki açık olsun diyen ama çok açık olunca tat alamayanlara ya da bu koyu olmuş diye içemeyenlere tavsiye ederim.