Yeşil Rooibos çayı, kırmızı Rooibos ile aynı bitkiden elde edilir ancak geçtiği işlemler daha farklıdır. Yeşil Rooibos çayı, kırmızıdan farklı olarak oksidayson işlemine uğramaz ve bu yüzden bitkinin kendinden gelen tatları daha çok barındırır. Roy-bos olarak okunan bu çay, Güney Afrika’da Red Bush olarak da anılır.
Rooibos ile aynı bitki ailesinden elde edilen ve farklı bir çay olan Honey Bush çayını da incelemenizi öneririz.
İçindekiler: Yeşil Rooibos Çayı
İdeal hazırlama şartları: 95°C – 100°C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1-2 çay kaşığı koyularak 6-7 dakika demlenmesi önerilir. Dilerseniz süt ilave ederek de içebilirsiniz.
Servis sayısı: Ortalama 150 fincan
Net: 50 g
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz bir yorum yapılmamış.