En kaliteli Matcha çayının Japonya’da yetiştiği ve işlendiği bilinmektedir. Chado Tea olarak 2007 yılından beri sadece Japonya’da yetişen ve işlenen Matcha çaylarının satışını yapıyoruz.
Matcha çaylarının birçok farklı kaliteleri mevcuttur. Matcha (Koicha), en üst kalitedeki Matcha çaylarından biridir ve Japon çay seremonilerinde kullanılır. Matcha çayları, Gyokuro cinsi üst kalitede Japon çaylarının özel işlemler ile toz haline getirilmesi ile elde edilir. Toz haline getirme işlemi büyük önem taşır, yüksek hızla yapıldığında çay yapraklarında ısınma ve buna bağlı bölgesel yanma olur. Bu istenmeyen durumun oluşmaması için Gyokuro cinsi çay yaprakları çok yavaş bir işlem ile toz haline getirilir.
Matcha çayı Japon çay seremonilerinde kullanılır ve en eski yeşil çay çeşitlerinden biridir.
Matcha çayınızı nasıl saklamanız gerektiğini okumak için tıklayın..
İçindekiler: Toz haline getirilmiş %100 Japon Matcha
Hazırlama önerileri: 66 ºC – 77 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenir. Karıştırılır ve bekletilmeden içilmesi önerilir.
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan ay keyfi içerir
Net: 50 gr
Matcha Çayını nasıl karıştırabilirim?
Müşterilerimizden en çok aldığımız sorulardan biri Matcha çayını karıştırmak için Bambu Whisk yani matcha karıştırıcı şart mı? oluyor.
Bu soruyu yanıtlamadan önce matcha çayının yapısına bir bakalım; Gerçek Matcha çayı kaliteli Japon çaylarının özel işlemlerle toz haline getirilmesi ile elde ediliyor. Burada en öne çıkan iki konu, kullanılan çayın kalitesi ve toz haline getirme işleminin çok yavaş yapılması, çünkü hızlı yapıldığında çayda ısınma hatta micro yanma oluşmakta ve bu da çayın tadını olumsuz etkilemektedir.
Matcha çok ince bir şekilde toz haline getirildiğinden dolayı iyi karıştırılması çok önemli, diğer türlü matcha topaklanma yapacağı için matcha çayından alacağınız keyif önemli ölçüde azalacaktır. Aslında matcha hazırlarken karıştırma yerine çırpma kelimesini kullanmak daha doğru. Çünkü yapılan işlem matcha tozunun suya iyi karışması için çırpma işleminden ibaret.
Peki matcha’yı karıştırmak için whisk şart mı? Bambu whisk’ler, elde üretilen ve Japonya’da matcha’yı karıştırmak için yüzlerce yıldır kullanılan aparatlar. Bizim önerimiz Bambu Whisk kullanmak ile birlikte bunun yanısıra evinizde varsa elektrikli el karıştırıcı/çırpıcı da kullanabilirsiniz. Bunun dışında kaşıkla karıştırmak gibi matcha’nın topaklanmasına sebep olacak aparatları önermiyoruz.
Matcha çayı nasıl hazırlanır:
Japon çay seremonilerinde en çok kullanılan Matcha çayı diğer çaylardan daha farklı bir şekilde hazırlanır. Matcha çayı, geleneksel çay seremonilerinin yanında, birçok tatlı yapımında da kullanılmaktadır.
Matcha’yı karıştaracağınız kaseyi kaynar su dökerek ısıtın.
Karıştırma için kullanılan karıştırıcıyı (yani bamboo whisk veya çay seremonisindeki ismi ile “chasen”) ıslatın.
(1-2 gram) matcha’yı kaseye koyun ve üzerine 1 fincan sıcak su ekleyin.
Bir elinizle kaseyi sıkı tutarken diğeri ile “bamboo whisk” kullanarak soldan sağa doğru karıştırırken köpükler oluşturmaya çalışın.
Yeterince karıştırdıktan sonra matcha çayını fincanınıza boşaltın.
Özellikleri: Diğer çaylar demlenerek sadece suyu içilirken, Matcha toz olarak suya karıştırılır ve çayın tümü içilir. Matcha, dondurmadan kek ve pastaya kadar birçok tatlının yapımında da kullanılır.
“Matcha’nın iki türü vardır: Koicha ve Usucha. Bu iki kelime Japon Çay Seremonileri’nde “Kalın” ve “İnce” çay olarak da anılır. Usucha, 30’dan daha küçük yaştaki çay ağaçlarının yapraklarından, Koicha ise en az 30 yıllık ağaçların yapraklarından üretilir.”
Japon Çay Seremonileri:
Japonya’da çay seremonilerinde öne çıkan 4 öğe vardır; Saygı, Sukunet, Saflık ve Uyum. Bu 4 öğe aslında Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu felsefesini de özetlemektedir. Çay seremonilerinden genellikle Matcha çayı kullanılır. Seyrek de olsa Sencha çayının da kullanıldığı görülür. Bu seremonilere Chanoyu adı da verilmektedir. Çay seremonilerinde kullanılan sete buradan ulaşabilirsiniz..
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
18 yorum: MATCHA ÇAYI (KOICHA)
Yorum ekle
MATCHA ÇAYI (KOICHA)
YEŞİL ÇAY. JAPONYA.
Saf Yeşil Çay. (50 g)
₺610,00
Stokta
gündüz, Japon Çayı, japon matcha çayı, kuvvetli, matcha, saf çaylar, toz çay, Yeşil Çay, yüksek kalitede matcha
bnkaraduman (doğrulanmış kullanıcı) –
vanilyalı badem sütü ile deneyin. harika oldu. bu zamana kadar denediğim en iyi aromaya sahip.
Selin Acar (doğrulanmış kullanıcı) –
içtiğim en güzel matchalardan biriydi kalitesi harika
Merve Barış (doğrulanmış kullanıcı) –
Güne güzel başlama sebebim.
arikanad (doğrulanmış kullanıcı) –
Çok beğendim. İçimi yumuşak ve güzel. Tavsiye ederim.
Sıla Alkan (doğrulanmış kullanıcı) –
Çok beğendim, klasik matcha daha yüksek kalitede olduğu renginden aromasından ve köpüğünden bile anlaşılıyor. Bundan sonra bunu alırım. Lattelere çok yakışıyor ama buzlu matcha için de çok uygun, ben içine 2 damla da vanilya ekliyorum, harika oluyor.
melisatormac55 (doğrulanmış kullanıcı) –
Bayıldım. Çok bilinen bir sitede çok satan matchayı içiyordum bundan önce. Alakaları yok. Gerçek matcha içtim az önce.
zeynepsengu (doğrulanmış kullanıcı) –
Şimdiye kadar içtiğim en lezzetli matcha, yoğunluğu damakta bıraktığı umami tadı müthiş
selmakarakurt (doğrulanmış kullanıcı) –
Daha profesyonel olan formu gibi geliyor. Tam çözünmesi için ısı tam ayarında olmalı, daha iyi karıştırılmalı. Tadı mükemmel.
sedefegin (doğrulanmış kullanıcı) –
Piyasada bulabileceğiniz en iyi ve en kaliteli matcha çayıdır. Üzerine tanımıyorum, diğer markaları değil chado matcha çayı alın pişman olmazsınız. Efsane lezzet
mrvdncr (doğrulanmış kullanıcı) –
Çok severek tükettiğim özel ve şifalı bir lezzet. İki yıldır bittikçe alıyorum. Özellikle bahar aylarında sabahları aç karnına oda sıcaklığındaki laktozsuz süt ile çırpıp içiyorum. Bedeni arındırmaya ve enerjisini yükselmeye yardımcı oluyor. Ayrıca kahvaltıyı geciktirebiliyorum, çünkü birkaç saat tok tutuyor. Diğer Matcha ve Ceremony’i denedim, ancak Koicha favorim. Tabi kişiden kişiye göre damak zevki değişebilir. Rengi ve süt ile buluştuğundaki lezzeti ferahlatıcı. Matcha’nın AN’da kalmayla ilgili olduğunu okumuştum. Benim için Matcha içmek, ayrıca böylesi bir deneyim AN’ı. Teşekkürler Chado
bengisuirem42 –
Matcha ceremony grade gerçekten cok güzel. Ben genelde latte olarak tüketiyorum, koicha da latteye uygun mudur acaba? Tat farkı var mıdır?
Chado Tea –
Evet matcha koicha da latte için uygundur
Meltem Alpat (doğrulanmış kullanıcı) –
Oldukça lezzetli ve bolca köpüren bir matcha. Özellikle latte yapıldığında çok lezzetli oluyor. Biz çok beğendik!!
Yurt dışında genellikle ağır metal/kurşun içeriklerine dair lavoratuvar ölçüm değerleri de belirtiliyor markalar. Siz de bu bilgiyi paylaşsanız keşke.
Teşekkürler Chado ailesi
gizem (doğrulanmış kullanıcı) –
çok severek tüketiyorum, hatta ceremony matcha da almıştım ama fiyatlar çok artmış 🙁
psy.selin (doğrulanmış kullanıcı) –
İlk kez içtim , çok güzel öneriyorum. Ayrıca sunum tepsisi, kasesini aldım , çok memnun kaldım ????????
guneye__yolculuk (doğrulanmış kullanıcı) –
Çok severek içiyorum. Bugune kadar içtiğim en güzel ve kaliteli Matcha çayı. Teşekkürler Chado.. Ayrıca diğer ürünlerini de seviyorum.
ywzrx (doğrulanmış kullanıcı) –
matcha gurmesi olduğum pek söylenemez ancak keyifle içtim. bu kadar pahalı olması üzüyor sadece ama ne yapalım…
Pınar (doğrulanmış kullanıcı) –
Çok çabuk kargolandı, sorunsuz teslim aldım. Teşekkür ederim 🙂
yigitgungor7 (doğrulanmış kullanıcı) –
En kısa zamanda aynı üründen tekrar gelmesini bekliyorum.