Endonezya’nın Sumatra adasının yüksek kesimlerinde yetişen yüksek kaliteli çay yapraklarından elde edilir ve Endonezya’nın en iyi çaylarıyla anılır. Yetiştirildiği bölgenin ekvatoral ikliminden dolayı Assam gibi koyu bir renk ve güçlü bir gövdeye sahiptir. Arkadan gelen ve çayın doğal olarak barındırdığı hafif ceviz aroması bulunur. Sumatra çay yaprakları geçtiği işlemler sırasında çok ince tanelere ayrılır.
İçindekiler: Siyah çay
İdeal hazırlama şartları: 85°C – 100°C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1-2 çay kaşığı koyularak 4-5 dakika arası demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir.)
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan
Net: 50 g
batuhandeniz (doğrulanmış kullanıcı) –
95 derece/4 dakika demleme ile keskin ve gövdeli bir çay elde ettim. Çayda yumuşaklık veya tatlılık yok. Earl Grey vb. aromatik çay sevenleri pek mutlu edemez 🙂 95-100 derece sıcaklıklarla 6 dakikalık ikinci demlemede ise çok açık renkli ve çok hafif bir çay ortaya çıkıyor. Bu nedenle bir kez demlemek en mantıklısı.