Chado Rare Teas

Rare Teas, dünyanın farklı bölgelerinden az bulunan çaylardan oluşan bir tadım/hediye setidir. İçinde, herbiri ortalama 10 gr (4 servis) çay bulunan 4 tüp içerir.

İçindekiler: Dou Tung Jin Oolong Çayı, Golden Pu-Erh Siyah Çay, Gyokuro Yeşil Çay, Keemun Siyah Çayı

Dou Tung Jin Oolong

Organik Doi Tung Jin Xuan Oolong çayı (Red Oolong olarak da anılmaktadır) ismini, yetiştiği Tayland’ın kuzey bölgesindeki ünlü Doi Tung Dağından alır. Bu efsanevi yüksek dağ, oolong çayı için ideal hava koşullarını sağlar. Jin Xuan çayı ilk olarak 1960 larda Tayland’lı çay çiftçilerinin desteğiyle Tayland Çay Tarım Araştırma Merkezi tarafından dikilmiştir.

Bu yüksek kaliteli ve özel Oolong çayı sadece tomurcuk ve ilk iki yaprağın seçilmesiyle toplanır. Özel ve dikkatli bir metotla çay %20 okside edilir. Böylece çay yeşil çaya benzer fakat yeşil çaydan daha karmaşık ve zengin bir aromaya sahip. Bu eşsiz Oolong altın gibi parlayan sarı bir renge ve dayanılmaz eşsiz bir kokuya sahiptir.
İçindekiler: Oolong çayı

İdeal hazırlama şartları: 85 °C – 95 °C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı koyularak 3-5 dakika demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir.)

Golden Pu-Erh

Çin’in Yunnan yakınındaki Pu-er bölgesinde yetişen ve Çin’in mucizesi olarak kabul edilen Golden Pu-er zengin, yumuşak ve uzun süre damakta kalana aromasıyla en özel çaylar arasında yer alır.
Yaklaşık iki bin yıldır geleneksel yöntemler ile “Camellia Sinensis” bitkisinin yapraklarından elde edilen Golden Pu-er, post fermente (İlk fermentasyon işlemi durdurulup daha sonra ikinci kez fermente etme işlemi.) bir çay olduğu için benzersiz bir deneyim sunar. Geçtiği işlemlerden dolayı diğer çaylardan çok farklıdır. Pu-erh, Dark Tea veya Koyu Çay olarak da anılmaktadır. Yunnan bölgesinde mağaraların derinliklerinde veya depolarda yaşlandırılarak gerçek lezzetine kavuşur. Golden Pu-er çayının yıllanmışı makbuldür. Arkadan gelen hafif tütsülü bir tat barındırır. Dem rengi diğer tüm çaylardan koyudur ve kahverengidir.
İçindekiler: Organik Pu-er (Pu-erh) çay yaprağı
Hazırlama önerileri: 82 ºC-93 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı Golden Pu-er eklenerek 5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2-3 defa demlenebilir.

Gyokuro

Gyokuro, Japonya’nın bilinen en iyi çay çeşitlerinden biridir.
Kuvvetli tat ve aromaya sahip olması için çay yaprakları toplanmadan yaklaşık üç hafta önce üzeri bambu mat ile kaplanarak gölgede bırakılır. Bu sayede çay bitkisi daha çok fotosentez yaparak kuvvetli bir aromaya sahip olur.
Bu çay, Gyokuro’nun en kaliteli çeşitleri arasında sayılan “Asahi” cinsinin değerli yapraklarını içerir.
İçindekiler: Yeşil çay yaprağı
Hazırlama önerileri: 60 °C – 71 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 2 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.

Keemun

Çin’in en ünlü siyah çaylarından olan Keemun, kendinden gelen aromalı yapısıyla bilinir.
Kırmızıya yakın berrak bir dem rengi verir. Çin’in Qimen bölgesinde yetişen Keemun çayı, dünyada da en üst kalitede siyah çaylardan biri olarak bilinir.
İçindekiler: Siyah çay
İdeal hazırlama şartları: 85°C – 100°C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1-2 çay kaşığı koyularak 4-5 dakika arası demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir.)

 

Yorumlar

Henüz bir yorum yapılmamış.

Yorum Yazın

“RARE TEAS” için yorum yapan ilk kişi siz olun

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RARE TEAS

Favorilerime Ekle

56,00

Stokta yok - Ürün geldiğinde sizi haberdar edebilmemiz için bekleme listesine katılın.

ÜCRETSİZ KARGO

75 TL ve üzeri siparişlerde kargo bedeli alınmaz. Daha düşük siparişlerde kargo ücreti 6.40 TL'dir.

AYNI GÜN KARGO

12.00'a kadar verilen siparişler aynı iş günü MNG Kargo'ya teslim edilir. Ürünler kargo firmasındaki yoğunluğa göre ortalama 2 gün içinde müşteriye teslim edilir.

, , , , ,

Ek bilgi

İlginizi Çekebilir