Özel bir Japon çay çeşidi olan Sencha, özenle toplanmış çay yapraklarının önce 15-20 saniye kadar buhardan geçirilip daha sonra kıvrılıp, ısıtılması ve kurutulması ile elde edilir.
Çok sıcak suyla demlendiğinde daha kuvvetli hatta biraz buruk bir tada sahip olan Sencha çayı, daha düşük sıcaklıkta suyla demlendiğinde (örneğin 80 derece su sıcaklığında) yumuşak bir tada bir sahip olur. Damak tadınıza göre demleme sıcaklığını kendiniz belirleyebilirsiniz.
Sen-cha (Sença olarak okunmaktadır), Japonya’da en çok tüketilen çay çeşididir. Sencha yeşil çayı, hangi mevsimde toplandığına göre tadı farklılık göstermektedir. Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan ilk hasat genellikle en lezzetli Sencha olarak bilinmektedir.
Japon çay kültüründe önemli bir yere sahip olan yeşil çay, bilinen sayısız faydaları nedeniyle tüm dünyada giderek daha fazla tüketilmektedir.
İçindekiler: Yeşil çay
Hazırlama önerileri: 83 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek yaklaşık 2 dakika demlenmesi önerilir. Daha yumuşak bir içim için belirtilen tarife göre demlenen çay 2. defa demlenip içilebilir.
Net: 200 g
Servis sayısı: Ortalama 150 fincan
Özellikleri:
Sarı-yeşil bir demi olan bu çay, zengin ve kuvvetli bir tada sahiptir. Okyanus ve hafif çimen aromalarını içinde barındırır. Canlandırıcı ve tazeleyici etkisiyle gün boyu çay tutkunlarının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alır.
“Budist keşiş Eichu, Çin ziyaretinden dönerken orada tattığı yeşil çayı ülkesine getirir. Kaynaklar bu keşişin 815 yılında kendi elleriyle hazırladığı “sencha” adlı yeşil çayı imparatora sunduğunu yazar. Bunu takiben Japonya’da çaya olan ilgi de başlar…”
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz bir yorum yapılmamış.