Chado Chill, sıcak demleme için de uygun olmakla birlikte özellikle soğuk demleme (cold brew) için hazırlanmıştır.
Japonya’dan en kaliteli yeşil Sencha çay yapraklarını karamel ve hindistan cevizi ile harmanladığımız bu çay özellikle sıcak günlerde serinlemek için güzel bir seçenek.
Soğuk Demleme Çay (Cold Brew) Nasıl Hazırlanır:
Artık evinizde kendi Soğuk Çayınızı en doğal ve katkısız haliyle yapabilmek çok kolay. Tüm yapmanız gereken, oda sıcaklığında içme suyuna gerekli miktarda çay ekleyerek (hangi miktarda çay kullanmanız gerektiğini aşağıda ‘Demleme Şartları’nda ve ürün üstündeki açıklamalarda inceleyebilirsiniz) buz dolabına koyun ve 6-10 saat bekleyin. Daha sonra çıkarıp içine buz ekleyip içebilirsiniz. 6-10 saatlik süre sonunda demlemeyi durdurmak ve tadın acılaşmasını önlemek için çay yapraklarını sudan çıkarmak (süzmek) önem taşıyor. Çay yapraklarını sudan çıkardıktan sonra soğuk demleme çayınızı buzdolabında 2 güne kadar saklayabilirsiniz.
İçtiğimiz içeceklerin sıcaklığı düştüğünde daha az tat alırız. Bu yüzden soğuk çay demlerken, normal ölçüden %50 daha fazla çay (her 250 ml suya 4-6 gr) koyarak soğuk demleme çayınızın daha kuvvetli ve zengin bir tada sahip olmasını sağlayabilirsiniz.
Soğuk çayınızı herhangi bir kapta demleyebileceğiniz gibi, hem rengini görmek hem de çay yapraklarını kolayca süzebilmek için kendinden filtreli Hario Çay Demleme Şişesine göz atabilirsiniz.
İçindekiler: Yeşil çay, elma kurusu ve doğal karamel ve hindistan cevizi aroması
İdeal demleme şartları: Oda sıcaklığında 250 ml suya 1 çay kaşığı koyularak en az 6 saat buzdolabında bekletilmesi önerilir veya daha hızlı bir servis için 75 °C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı koyularak 3 dakika demlenerek soğutulabilir.
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan
Net: 50 g
CHILL – COLD BREW TEA
YEŞİL ÇAY, JAPONYA
Chill Cold Brew Ice Tea (50gr)



₺32,50
Stokta
cold brew, ice tea, soğuk çay, soğuk demleme çay, Yeşil Japon Çayı
Ek bilgi
Ülke | Japonya |
---|---|
Ürün Tipi | Yeşil Çay |
Aroma/ Saf Çay | Aromalı Çay |
Fiyat Aralığı | 20+ |
Kafein | Az Kafeinli |
Berrin –
Hind. cevizi ve karameli bir arada görünce hiç düşünmeden aldım ve tabii ki yine Chado’dan enfes bir yeşil çayım daha oldu. Ben sıcak içmek için aldım ama eminim soğuk da çok güzel olur fakat havalar ısınana kadar bu kutu biter 🙂
zeliha –
merhaba çayı demledikten sonra süzerek mi buzdolabında beklemek gerekiyor ?
Merve Güzeltuna Sezen –
Pek tabii, demi tamamlandıysa bu şekilde yapabilirsiniz. Ya da normal ısıda bir suya çayınızı ekleyip dolapta minimum 4 saat kadar beklettikten sonra, içeceğiniz zaman süzme yöntemini de tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.
duygualp –
Bu kadar guzel olabilecegini tahmin etmemistim. Harika bi aroma. Demleme suresi uzun oldugu icin hazirda hep bulundurmak gerek. Denemelisiniz…
nedret.sencan –
Günde 3 öğün içtiğim efsane ötesi bir çay .İçiminin yumuşaklığı , o harika kokusu şiddetle tavsiye edilir .
kübra –
Beklentilerimin üzerinde bir lezzete sahip, yeşil çay gibi değil de karamelli,kahveli bir içecek içiliyormuş hissi veriyor.
[email protected] (doğrulanmış kullanıcı) –
Bu çay muhteşem. Herkese tavsiye ediyorum. Hİndistan cevizinin kokusu çaya çok güzel çıkıyor. İlk kez sade yaptım. Çok beğendim.
Daha sonraki denemelerde şeker, meyve suyu ya da limon gibi eklemelerle denenebilir.
nevreste –
Nefis ve çok yumuşak bir çay
hanifdilek –
Chill çayına soğuttuktan sonra limon çok yakışıyor