Champagne Formosa Oolong yarı fermente bir çaydır ve yaprakların %30’unun rengi kırmızıya dönene kadar bu işlem gerçekleştirilir.
Bu Oolong çayı ismini Taiwan’ın Formosa bölgesinde yetişen nadir çaylardan alır. Taiwan, Oolong çayı yetişmesi için çok özel bir iklime sahiptir. Bu yüzden bu bölgede yetişen çaylar çok üst bir kaliteye sahiptir. Formosa aynı zamanda Tayvan’ın eski adıdır.
Champagne Formosa Oolong çayı, nadir bulunması sebebiyle Olong çayları (Ulong çayı olarak okunmaktadır) arasında çok özel bir yere sahiptir. Yumuşak aynı zamanda olgun bir tada sahiptir, içinde birçok narin tatlar barındırır. Narin tatlar, ilk tattığınızda alamadığınız, daha sonra dilinizin fark ettiği arkadan gelen ve baskın olmayan lezzetlerdir
İçindekiler: Oolong çayı
Hazırlama önerileri: 85°C – 95°C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Net: 200 g
Servis sayısı: Ortalama 150 fincan
Özellikleri:
Champagne Formosa Oolong, yeşil çayın berraklığı ve aromasının yanı sıra siyah çay kadar canlı ve kuvvetli tadıyla farklı bir alternatiftir. En lezzetli çaylar arasında gösterilir. Alt notalarda hissedilen şeftali ve kestane aromaları çaya ayrı bir lezzet katar.
Oolong çayının tarihçesi:
Oolng çayının yaklaşık 1000 yıl önce Çin’in Fujian bölgesinde, soyadı Oolong olan kişi tarafından bulunduğu bilinmektedir. Oolong çayının ilk çıkışı Çin olmasına rağmen, 1800’lü yıllarda Oolong çayı Tayvan’a gelmiş ve buranın uygun iklimi sebebi ile çok iyi Oolong çayları elde edilmeye başlanmıştır. Şu anda en üst kalitede Oolong çayları Tayvan’dan ithal edilmektedir.
aysegul_ist (doğrulanmış kullanıcı) –
Nefis bir çay, ne zaman stoklara girecek acaba?