Karadutlu Böğürtlenli Matcha Latte

 

Malzemeler
2 çay kaşığı matcha
150 ml su
200 ml süt
1 yemek kaşığı böğürtlen püresi
8 adet karadut
Buz küpleri
2 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)

Yapılışı
75′ derece su ile matchayı birkaç dakika çırpın.
4-5 dakika kadar bekletip, tekrar karıştırıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
Böğürtlen püresi ve (20 böğürtlen 2 tk pudra şekeri ile ezilerek yapılır) karadut karıştırılıp servis bardağına yerleştirilir.
Üzerine bolca buz küpleri eklenir.
Süt ve soğutulmuş matcha çayı ilave edilerek servis yapılır.
Dilerseniz son aşamada bal yada akçaağaç şurubu ekleyebilirsiniz.
Afiyetler olsun.

Not: Malzemelerin soğuk olması tavsiye ederiz.

Tarif: Birgül Erdoğan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The way of tea