Japon çay seremonilerinde en çok kullanılan Matcha çayı diğer çaylardan daha farklı bir şekilde hazırlanır.
Matcha çayı, geleneksel çay seremonilerinin yanında, birçok tatlı yapımınında da kullanılmaktadır.
Matcha ‘nın Hazırlanışı
Matcha’yı karıştaracağınız kaseyi kaynar su dökerek ısıtın.
Karıştırma için kullanılan karıştırıcıyı (yani bamboo whisk veya çay seremonisindeki ismi ile “chasen”) ıslatın.
1-2 gram matcha’yı kaseye koyun ve üzerine 1 fincan sıcak su ekleyin.
Bir elinizle kaseyi sıkı tutarken diğeri ile “bamboo whisk” kullanarak soldan sağa doğru karıştırırken köpükler oluşturmaya çalışın.
Yeterince karıştırdıktan sonra matcha çayını fincanınıza boşaltın.
CHADO MATCHA GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI BİZLERİ BÖYLE BİR ÜRÜNLE BULUŞTURDUĞUNUZ İÇİN CHADO YA TEŞEKKÜRLER
bende bir yildir kullaniyorum sizden cok memnunum simdi bitti 😪