Ara
Sepetim 0
MILK OOLONG

Milk Oolong (Milky Oolong) çayı, oolong çayları arasında farklı bir yere sahiptir. Tayvan bölgesinde yetişen özel oolong çaylarının yarı-top şeklinde sarılması ile elde edilir. Normalde sofistike bir tada sahip Oolong çaylarının özelliklerini taşır. Bunun yanında doğal süt kremasını andıran bir tadı vardır. Bunun sebebi Milk Oolng çayı, kurutma işleminden sonra süt ve su buharına maruz bırakılır.

Milk Oolong çayı, Formosa Oolong gibi diğer Oolong çaylarına göre daha hafif ve pürüzsüz bir tada sahiptir.
İçindekiler: Oolong çayı

Hazırlama önerileri: 85°C – 95°C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.

Servis sayısı: Ortalama 35 fincan keyif içerir

Net: 50 g

Oolong Çayı Nasıl Demlenir:

Oolong çayını demlerken bazı konulara özellikle dikkat etmek tat konusunda büyük fark yaratır.
Bunlardan ilki demlerken kullanılacak suyun sıcaklığıdır. Oolong çayı, örneğin siyah çaya veya bitkisel çaylara göre daha az sıcak su ile demlenir. Beyaz çaya göre ise daha sıcak su kullanılır. 100 derecelik kaynar su ile demlemek, içindeki bazı hassas tatların yok olmasına sebep olacaktır. Bu yüzden yaklaşık 85 derecelik su ile ortalama 4 dakika demlenmesi önerilir.

Bunun yanıra kullanılan suyun kalitesi çok önemlidir. Klor ve benzeri maddeler içeren musluk suyu yerine mutlaka içme suyu kullanmayı öneriyoruz. Defalarca kaynamış suyun içinde çözünmüş oksijen miktarı azaldığından çaydan alacağınız tat azalacaktır. Bu yüzden daha önce kaynamamış taze içme suyu kullanmanız olong çayından alacağınız tadı daha da çok arttıracaktır.

Yeşil çay, beyaz çay veya siyah çay gibi, camellia sinensis bitkisinin yapraklarından üretilen milk oolong çayı, diğer çaylardan, yaprakların işlenme biçimiyle ayrılıyor.

 


3 reviews for MILK OOLONG

  1. 5 5 üzerinden

    (Doğrulanmış Kullanıcı):

    “Formosa Oolong”daki karakteristik tattan ziyade, daha yumuşak bir içimi vardır. Daha hafif bir lezzet arayanlar, Milk Oolong çayını tercih edebilirler. Tüm Oolong çayları demlendiğinde, yaprağın kurutulmadan önceki forma gelmesi, gerçekten bitki çayı içildiği hissini kamçılıyor. Dip Not: Çoğu kaliteli çaylar, Tayvan’da yetiştiriliyor.

  2. 5 5 üzerinden

    :

    İçmeye doyamadığımız çay

  3. 5 5 üzerinden

    :

    Milk Oolong bu hafta montly chado kutusunda bana geldi. O kadar sevdim bu cayi, demledigim andan itibaren inanilmaz hos bir sut kokusu, tadi da yumusasik, gercekten favorim oldu. Tesekkurler!

Yorum Yap

MILK OOLONG

OOLONG ÇAYI. TAYVAN.

Saf Oolong Çayı. (50 gr)


2-sefer-demleme 3-5dakika servis-35-fincan

5 5 üzerinden 3 müşteri puanına göre
(3 müşteri yorumu)


Stokta

21,00


Kategoriler: ,

ÜCRETSİZ KARGO

60 TL ve üzeri siparişlerde kargo bedeli alınmaz. Daha düşük siparişlerde kargo ücreti 5 TL’dir.

AYNI GÜN KARGO

13.00’a kadar verilen siparişler aynı iş günü kargoya verilir.

Milk Oolong (Milky Oolong) çayı, oolong çayları arasında farklı bir yere sahiptir. Tayvan bölgesinde yetişen özel oolong çaylarının yarı-top şeklinde sarılması ile elde edilir. Normalde sofistike bir tada sahip Oolong çaylarının özelliklerini taşır. Bunun yanında doğal süt kremasını andıran bir tadı vardır. Bunun sebebi Milk Oolng çayı, kurutma işleminden sonra süt ve su buharına maruz bırakılır.

Milk Oolong çayı, Formosa Oolong gibi diğer Oolong çaylarına göre daha hafif ve pürüzsüz bir tada sahiptir.
İçindekiler: Oolong çayı

Hazırlama önerileri: 85°C – 95°C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.

Servis sayısı: Ortalama 35 fincan keyif içerir

Net: 50 g

Oolong Çayı Nasıl Demlenir:

Oolong çayını demlerken bazı konulara özellikle dikkat etmek tat konusunda büyük fark yaratır.
Bunlardan ilki demlerken kullanılacak suyun sıcaklığıdır. Oolong çayı, örneğin siyah çaya veya bitkisel çaylara göre daha az sıcak su ile demlenir. Beyaz çaya göre ise daha sıcak su kullanılır. 100 derecelik kaynar su ile demlemek, içindeki bazı hassas tatların yok olmasına sebep olacaktır. Bu yüzden yaklaşık 85 derecelik su ile ortalama 4 dakika demlenmesi önerilir.

Bunun yanıra kullanılan suyun kalitesi çok önemlidir. Klor ve benzeri maddeler içeren musluk suyu yerine mutlaka içme suyu kullanmayı öneriyoruz. Defalarca kaynamış suyun içinde çözünmüş oksijen miktarı azaldığından çaydan alacağınız tat azalacaktır. Bu yüzden daha önce kaynamamış taze içme suyu kullanmanız olong çayından alacağınız tadı daha da çok arttıracaktır.

Yeşil çay, beyaz çay veya siyah çay gibi, camellia sinensis bitkisinin yapraklarından üretilen milk oolong çayı, diğer çaylardan, yaprakların işlenme biçimiyle ayrılıyor.

 

Yorumları Aç/Kapa

3 reviews for MILK OOLONG

  1. 5 5 üzerinden

    (Doğrulanmış Kullanıcı):

    “Formosa Oolong”daki karakteristik tattan ziyade, daha yumuşak bir içimi vardır. Daha hafif bir lezzet arayanlar, Milk Oolong çayını tercih edebilirler. Tüm Oolong çayları demlendiğinde, yaprağın kurutulmadan önceki forma gelmesi, gerçekten bitki çayı içildiği hissini kamçılıyor. Dip Not: Çoğu kaliteli çaylar, Tayvan’da yetiştiriliyor.

  2. 5 5 üzerinden

    :

    İçmeye doyamadığımız çay

  3. 5 5 üzerinden

    :

    Milk Oolong bu hafta montly chado kutusunda bana geldi. O kadar sevdim bu cayi, demledigim andan itibaren inanilmaz hos bir sut kokusu, tadi da yumusasik, gercekten favorim oldu. Tesekkurler!

Yorum Yap

Ek Bilgi

Ürün Tipi

Oolong Çayı

Ülke

Tayvan

Kafein

Az Kafeinli

Aroma/ Saf Çay

Saf Çay

Fiyat Aralığı

17.5 – 20