Matcha Kahvaltısı
“Düzenli olarak Matcha içmek istiyorum ancak, tadına alışamadım hala” dediğinizi duyuyorum bazen. Diğer yeşil çaylar ile kıyaslandığında, gerek yetiştirilme ve üretim aşamalarını, gerekse hazırlanma şeklini düşününce Matcha, çok farklı bir lezzet deneyimi sunuyor. Buna “Matcha Kahvaltısı” diyebiliriz.
Farklı olarak, yaprağın demlenmesiyle değil, su içerisinde çözünmesiyle hazırlanan Matcha ile bütün çay yaprağı da tüketildiği için alıştığımızın dışında çok yoğun bir tat algılıyoruz. Matcha’nın tadına alışamayanlar ve “içmeyi seviyorum ama alternatif tüketim alanlarını da denemek isterim” diyenler için pratik, besleyici ve enerjik bir tarif hazırladık.
Malzemeler
- 100 ml süt (yoğurt, badem veya hindistancevizi sütü de kullanabilirsiniz)
- 1,5 çay kaşığı matcha
- 1 adet donmuş muz
- 1/2 çay kaşığı zencefil tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi (fotoğrafta, şeker vb ilaveler içermeyen ev yapımı fıstık ezmesi kullandık)
- 1 avuç donmuş veya taze karışık kırmızı meyveler (yerine, istediğiniz taze veya kuru meyveleri kullanabilirsiniz)
Tarif
- Süt, zencefil, donmuş muz ve Matcha’yı blender’de iyice karıştırın
- Hazırladığınız Matcha’lı karışımı kaseye alıp kalan malzemeleri üzerine ilave edin
Afiyet olsun..