facebook_pixel
Ara
Sepetim 0

Pai Mu Tan cinsi beyaz çay yapraklarının gül yaprakları ile harmanlanması ile elde edilir.

Pai Mu Tan Rose Petals, anavatanı Çin olan Pai Mu Tan (Bai Mu Dan olarak da bilinmektedir) cinsi beyaz çay yapraklarının gül yaprakları ile harmanlanmasından elde edilen son derece aromatik bir çaydır.

İsmini beyaz şakayık çiçeğinin yapraklarından alan Pai Mu Tan, en üstteki taze 2 yaprağın toplanıp hiç fermentasyon işlemine uğramadan buhara maruz bırakılmasıyla elde edilir. Yapraklar güneşte kurutulduğundan lezzeti korunmuştur. Diğer beyaz çaylar arasında zengin aroması ile tanınır. Tüm üretim prosesi geleneksel yöntemlerle yapılır.

İçindekiler: Beyaz çay yaprakları, gül yaprakları

Hazırlama önerileri: 80°C-85°C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.

Net: 200 g

Servis sayısı: Ortalama 150 fincan

 

Özellikleri:

Pai Mu Tan Rose Petals, serinletici özelliği, herhangi bir tatlandırıcıya gerek bırakmayan tadı, kuvvetle hissedilen meyvemsi aroması ve gül yapraklarından gelen rahatlatıcı etkisiyle çay tutkunlarına zengin bir deneyim sunar.
Beyaz çay nasıl demlenir:

Beyaz çayı demlerken bazı konulara özellikle dikkat etmek tat konusunda büyük fark yaratır.

Bunlardan ilki demlerken kullanılacak suyun sıcaklığıdır. Beyaz çay, diğer çaylara göre biraz daha az sıcak su ile demlenir. Beyaz çayı 100 derecelik kaynar su ile demlemek, içindeki bazı hassas tatların yok olmasına sebep olacaktır. Bu yüzden yaklaşık 80 derecelik su ile ortalama 4 dakika demlenmesi önerilir.

Bunun yanıra kullanılan suyun kalitesi çok önemlidir. Klor ve benzeri madddeler içeren musluk suyu yerine mutlaka içme suyu kullanmayı öneriyoruz. Defalarca kaynamış suyun içinde çözünmüş oksijen miktarı azaldığından çaydan alacağınız tat azalacaktır. Bu yüzden daha önce kaynamamış taze içme suyu kullanmanız beyaz çaydan alacağınız tadı daha da çok arttıracaktır.


İncelemeler

Henüz yorum yapılmadı.

“PAI MU TAN ROSE PETALS 200 g” için yorum yapan ilk kişi siz olun

PAI MU TAN ROSE PETALS 200 g

BEYAZ ÇAY. ÇİN.

Saf Beyaz Çay. (200 gr)


2-sefer-demleme 4-5dakika servis-150-fincan



Stokta

67,50


Kategoriler: ,

ÜCRETSİZ KARGO

60 TL ve üzeri siparişlerde kargo bedeli alınmaz. Daha düşük siparişlerde kargo ücreti 5.90 TL’dir.

AYNI GÜN KARGO

12.00’a kadar verilen siparişler aynı iş günü MNG Kargo’ya teslim edilir. Ürünler kargo firmasındaki yoğunluğa göre ortalama 2 gün içinde müşteriye teslim edilir.

Pai Mu Tan cinsi beyaz çay yapraklarının gül yaprakları ile harmanlanması ile elde edilir.

Pai Mu Tan Rose Petals, anavatanı Çin olan Pai Mu Tan (Bai Mu Dan olarak da bilinmektedir) cinsi beyaz çay yapraklarının gül yaprakları ile harmanlanmasından elde edilen son derece aromatik bir çaydır.

İsmini beyaz şakayık çiçeğinin yapraklarından alan Pai Mu Tan, en üstteki taze 2 yaprağın toplanıp hiç fermentasyon işlemine uğramadan buhara maruz bırakılmasıyla elde edilir. Yapraklar güneşte kurutulduğundan lezzeti korunmuştur. Diğer beyaz çaylar arasında zengin aroması ile tanınır. Tüm üretim prosesi geleneksel yöntemlerle yapılır.

İçindekiler: Beyaz çay yaprakları, gül yaprakları

Hazırlama önerileri: 80°C-85°C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.

Net: 200 g

Servis sayısı: Ortalama 150 fincan

 

Özellikleri:

Pai Mu Tan Rose Petals, serinletici özelliği, herhangi bir tatlandırıcıya gerek bırakmayan tadı, kuvvetle hissedilen meyvemsi aroması ve gül yapraklarından gelen rahatlatıcı etkisiyle çay tutkunlarına zengin bir deneyim sunar.
Beyaz çay nasıl demlenir:

Beyaz çayı demlerken bazı konulara özellikle dikkat etmek tat konusunda büyük fark yaratır.

Bunlardan ilki demlerken kullanılacak suyun sıcaklığıdır. Beyaz çay, diğer çaylara göre biraz daha az sıcak su ile demlenir. Beyaz çayı 100 derecelik kaynar su ile demlemek, içindeki bazı hassas tatların yok olmasına sebep olacaktır. Bu yüzden yaklaşık 80 derecelik su ile ortalama 4 dakika demlenmesi önerilir.

Bunun yanıra kullanılan suyun kalitesi çok önemlidir. Klor ve benzeri madddeler içeren musluk suyu yerine mutlaka içme suyu kullanmayı öneriyoruz. Defalarca kaynamış suyun içinde çözünmüş oksijen miktarı azaldığından çaydan alacağınız tat azalacaktır. Bu yüzden daha önce kaynamamış taze içme suyu kullanmanız beyaz çaydan alacağınız tadı daha da çok arttıracaktır.

Yorumları Aç/Kapa

İncelemeler

Henüz yorum yapılmadı.

“PAI MU TAN ROSE PETALS 200 g” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Additional Information

Ürün Tipi

Beyaz Çay

Ülke

Çin

Kafein

Az Kafeinli

Aroma/ Saf Çay

Saf Çay

Fiyat Aralığı

20+