Çay bitkisinin çiçekleri yılda bir kez Sonbahar mevsiminde açarlar. Çay çiçekleri oldukça narindirler ve nadir olarak olarak bulunurlar.
Çay yaprakları kadar yoğun bir tada sahip olmayan Çay Çiçekleri lezzetli ve sakinleştirici bir içeceğe dönüşebilir. Dilerseniz çiçekleri demlediğiniz diğer çaylar ile birlikte de kullanabililrsiniz. Pu-erh çaylarında olduğu gibi yıllandıkça daha zengin ve yoğun bir lezzet sunarlar.

İçindekiler: Çay çiçeği

İdeal hazırlama şartları: 95°C – 100°C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı koyularak 4 dakika demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir).

Çay demlemenin tek bir doğru yolu yoktur, her çay cinsine ve kişilerin tercihlerine göre değişiklik gösterir. Üstte belirtilen sıcaklık, süre ve miktar yıllara dayanan deneyimler ile oluşmuş bir öneridir ve bunu kendiniz için bir başlangıç noktası kabul edip zaman içinde kendi ideal demleme şartlarınızı oluşturabilirsiniz.

Net: 40 g

Yorumlar

Henüz bir yorum yapılmamış.

Yorum Yazın

“ÇAY ÇİÇEĞİ” için yorum yapan ilk kişi siz olun

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇAY ÇİÇEĞİ

BİTKİSEL ÇAY. TÜRKİYE.

Bitki Çayı. (40 g)

Favorilerime Ekle

ÜCRETSİZ KARGO

100 TL ve üzeri siparişlerde kargo bedeli alınmaz. Daha düşük siparişlerde kargo ücreti 7.40 TL’dir.

AYNI GÜN KARGO

12.00’a kadar verilen siparişler aynı iş günü Yurtiçi Kargo’ya teslim edilir. Ürünler kargo firmasındaki yoğunluğa göre ortalama 2 gün içinde müşteriye teslim edilir.

,

Ek bilgi