Çay bitkisinin çiçekleri yılda bir kez Sonbahar mevsiminde açarlar. Çay çiçekleri oldukça narindirler ve nadir olarak olarak bulunurlar.
Çay yaprakları kadar yoğun bir tada sahip olmayan Çay Çiçekleri lezzetli ve sakinleştirici bir içeceğe dönüşebilir. Dilerseniz çiçekleri demlediğiniz diğer çaylar ile birlikte de kullanabililrsiniz. Pu-erh çaylarında olduğu gibi yıllandıkça daha zengin ve yoğun bir lezzet sunarlar.
İçindekiler: Çay çiçeği
İdeal hazırlama şartları: 95°C – 100°C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı koyularak 4 dakika demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir).
Çay demlemenin tek bir doğru yolu yoktur, her çay cinsine ve kişilerin tercihlerine göre değişiklik gösterir. Üstte belirtilen sıcaklık, süre ve miktar yıllara dayanan deneyimler ile oluşmuş bir öneridir ve bunu kendiniz için bir başlangıç noktası kabul edip zaman içinde kendi ideal demleme şartlarınızı oluşturabilirsiniz.
Net: 40 g
“ÇAY ÇİÇEĞİ” için yorum yapan ilk kişi siz olun
ÇAY ÇİÇEĞİ
BİTKİSEL ÇAY. TÜRKİYE.
Bitki Çayı. (40 g)
Stokta yok
Ürün stoğa eklendiğinde bana haber ver.
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz bir yorum yapılmamış.