Çin’in Fujian bölgesinde yetişen büyük ebatlı çay yapraklarından elde edilen bu siyah çay, toplandıktan sonra geleneksek metodlar ile çam ateşinde kurutulur.
Lapsang Souchong çayı nasıl elde edilir;
Lapsang Souchong, çam odun ateşinin üzerinde kurutulur. Odun ateşi çok tütsülü ve yoğun bir koku ve tada sahiptir. Bu yüzden “tütsülü çay” olarak da bilinir. Gurme çay severlerin yakından tanıdığı Lapsang Souchong (Lapsang Suçong olarak okunur) çayının tadını yumuşatmak için isteğe göre Assam veya Ceylon çayları ile harmanlanarak içilebilir. Çayın tadını ne kadar sert sevdiğinize bağlı olarak harmanın oranı değiştirebilirsiniz.
Birçok müdavimi gibi Lapsang Souchong’u hiçbir çayla harmanlamadan saf olarak da içebilirsiniz.
Eski zamanlarda, Wuyi bölgesinde çay talebi çok yükseldiği zamanlarda, çayı hızlı kurutmak için çam odununda kurutulduğu ve bu işlem sırasında tütsülü Lapsang Souchong çayının oluştuğu bilinmektedir.
Saf çaylarda kuvvetli tatları tercih ediyorsanız Gong Fu çayımızı da inceleyebilirsiniz.
İçindekiler: Siyah çay yaprağı
Hazırlama önerileri: 85 ºC – 100 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 4-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Net: 50 gr
LAPSANG SOUCHONG
SİYAH ÇAY. ÇİN.
Siyah Çay (50 g)
₺32,50
Stokta
Ek bilgi
Ürün Tipi | Siyah Çay |
---|---|
Ülke | Çin |
Kafein | Kafeinli |
Aroma/ Saf Çay | Saf Çay |
Fiyat Aralığı | 17.5 – 20 |
İlginizi Çekebilir
-
₺45,00
-
₺26,00
-
₺32,50
Hamza –
Lapsang Souchong’u diğer siyah çayıma az bir miktar karıştırarak içiyorum.
divancı halil –
merhum Abdülbaki Gölpınarlı’nın en sevdiği çay olarak anlatılır. ikram ettiği vakit “üstat bu çay asfalt kokuyor” diyip beğenmeyenleri (esaslı bir küfürle) evinden kovduğu rivayet edilir.
gokhandokmetas0 (doğrulanmış kullanıcı) –
Açıklamada yazdığı gibi sert ve yoğun bir is aromalı çay. Ben saf olarak da rahatça içiyorum demli siyah çay seven biri olarak. Pu’erh çayından sonra en favorim bu oldu.
çok beğendim –
sert çay ve kahve sevenler bayılacak