Rize’de Yemişlik Köyü’nde 200 m yükseklikte tek tarlada yetişen (Single Origin/Single Estate) çay yapraklarından, geleneksel metotlar ve el işçiliği ile üretilen bu Oolong çayı oldukça açık bir dem ve hafif bir tat sunar.
Chado olarak dünyanın farklı yerlerinden saf çayları ve artisan harmanları biraraya getirirken, son yıllarda Türkiye’den butik üreticilerin, seri üretim olmadan el işçiliği ile ürettiği çaylara da yer vermeye başladık.
Yerli çay üreticileri kapsamında ilk olarak Çamlıhemşin Yeşil Çayımızı çıkardık. Hiç insan müdahalesi olmadan yetişen, sadece Kazdağları ve Toroslar’dan toplanan organik bitki çayı serimizi de buradan inceleyebilirsiniz.
85 °C – 95 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika arası demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Çay demlemenin tek bir doğru yolu yoktur, her çay cinsine ve kişilerin tercihlerine göre değişiklik gösterir. Üstte belirtilen sıcaklık, süre ve miktar yıllara dayanan deneyimler ile oluşmuş bir öneridir ve bunu kendiniz için bir başlangıç noktası kabul edip zaman içinde kendi ideal demleme şartlarınızı oluşturabilirsiniz.
Net: 50 gr
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
2 yorum: YEMİŞLİK KÖYÜ
Yorum ekle
YEMİŞLİK KÖYÜ
OOLONG ÇAYI. TÜRKİYE.
Saf Oolong Çayı. (50 g)
₺290,00
Stokta
butik üretim çay, gündüz, saf çaylar, single estate tea, single origin çay, tek menşeli çay, tek tarladan çay, türk oolong çayı, yumuşak
nurisenguleroglu (doğrulanmış kullanıcı) –
Bu sıralar en sevdiğim çaydır kendileri. Etrafımdakilere de tattırıyorum. Tepkiler genelde olumlu:) Keşke tekrar stoğa girse
Chado Tea –
Teşekkür ederiz, yeni hasat ile birlikte birkaç ay içinde stoklarımıza girmesini bekliyoruz.
Hülya YALÇIN (doğrulanmış kullanıcı) –
Keyifli bir içimi var, ben diğer oolong çayları ile karıştırarak demliyorum.