Rize’de Yemişlik Köyü’nde 200 m yükseklikte tek tarlada yetişen (Single Origin/Single Estate) çay yapraklarından, geleneksel metotlar ve el işçiliği ile üretilen bu Oolong çayı oldukça açık bir dem ve hafif bir tat sunar.
Chado olarak dünyanın farklı yerlerinden saf çayları ve artisan harmanları biraraya getirirken, son yıllarda Türkiye’den butik üreticilerin, seri üretim olmadan el işçiliği ile ürettiği çaylara da yer vermeye başladık.
Yerli çay üreticileri kapsamında ilk olarak Çamlıhemşin Yeşil Çayımızı çıkardık. Hiç insan müdahalesi olmadan yetişen, sadece Kazdağları ve Toroslar’dan toplanan organik bitki çayı serimizi de buradan inceleyebilirsiniz.

85 °C – 95 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika arası demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.

Çay demlemenin tek bir doğru yolu yoktur, her çay cinsine ve kişilerin tercihlerine göre değişiklik gösterir. Üstte belirtilen sıcaklık, süre ve miktar yıllara dayanan deneyimler ile oluşmuş bir öneridir ve bunu kendiniz için bir başlangıç noktası kabul edip zaman içinde kendi ideal demleme şartlarınızı oluşturabilirsiniz.

Net: 50 gr

Servis sayısı: Ortalama 35 fincan

1 yorum: YEMİŞLİK KÖYÜ

  1. Hülya YALÇIN (doğrulanmış kullanıcı)

    Keyifli bir içimi var, ben diğer oolong çayları ile karıştırarak demliyorum.

Yorum Yazın

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

YEMİŞLİK KÖYÜ

OOLONG ÇAYI. TÜRKİYE.

Saf Oolong Çayı. (50 g)

Favorilerime Ekle

35,00

Stokta

ÜCRETSİZ KARGO

125 TL ve üzeri siparişlerde kargo bedeli alınmaz. Daha düşük siparişlerde kargo ücreti 7.40 TL’dir.

AYNI GÜN KARGO

12.00’a kadar verilen siparişler aynı iş günü Yurtiçi Kargo’ya teslim edilir. Ürünler kargo firmasındaki yoğunluğa göre ortalama 2 gün içinde müşteriye teslim edilir.

, , , , ,

Ek bilgi