Çin’in Yunnan bölgesinde yetişen ve Çin’in mucizesi olarak kabul edilen Golden Pu-er zengin, yumuşak ve uzun süre damakta kalana tadıyla özel çaylar arasında yer alan bir saf çaydır.
Yaklaşık iki bin yıldır geleneksel yöntemler ile “Camellia Sinensis” bitkisinin yapraklarından elde edilen Golden Pu-er, diğer çaylardan farklı olarak fermentasyon işlemine tabi olduğu içiniçin benzersiz bir deneyim sunar. Pu-erh, Dark Tea veya Koyu Çay olarak da anılmaktadır. Yunnan bölgesinde mağaraların derinliklerinde veya depolarda yaşlandırılarak gerçek lezzetine kavuşur. Golden Pu-er çayının yıllanmışı makbuldür ve arkadan gelen hafif tütsülü bir tat barındırır. Dem rengi diğer tüm çaylardan koyudur ve kahverengidir.
İçindekiler: Pu-er (Pu-erh) çay yaprağı
Hazırlama önerileri: 85 ºC-100 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı Golden Pu-er eklenerek 4-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2-3 defa demlenebilir.
Net: 50 gr
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan
Özellikleri:
Golden Pu-er, benzersiz bir lezzet yaratan tütsü aromasıyla güne anlam katacak kadar iddialı ve eşsiz bir deneyim sunar. Damakta uzun süre kalan bu tat, çayın tercih edilmesindeki en büyük etkendir.
Golder Pu-er ile ilgili daha fazla bilgi ve tarifler için Chado Keşfet ziyaret edilebilir.
GOLDEN PU-ERH
SİYAH ÇAY. ÇİN.
Siyah Pu-erh Çayı (50 g)
₺37,50
Stokta
Ek bilgi
Ürün Tipi | Pu-Erh |
---|---|
Ülke | Çin |
Kafein | Kafeinli |
Aroma/ Saf Çay | Saf Çay |
Fiyat Aralığı | 17.5 – 20 |
Billur Taş (doğrulanmış kullanıcı) –
Çok ilginç bir çay. Balık tadını ben de aldım ama tuhaf biçimde sevdim
gokhandokmetas0 (doğrulanmış kullanıcı) –
Tadı ve aroması pu’erh gibi. Ucuz puerhlerde olduğu gibi farklı tad ve aromalar yok.
umurgedikli –
Beklediğimden çok daha farklı bir tütsü aroması geldi. Hem tadında hem kokusunda hafif bir “balık” detayı barındırıyor. Şimdilik çok nadiren tek başına içiyorum, sanırım zamanla öğreneceğim bu tadı.
Banu Gür –
Pu-er çayı içtiğim hiçbir çaya benzemiyor, tütsülü ve kuvvetli bir aroması var.
acaro –
Merhaba, Bu cayin lapsoong ile farki nedir? Tsk
Chado –
Lapsang çayı, pu-er’den farklı olarak yanan çam odunu üzerinde yavaş yavaş kurutulur ve çok kuvvetli bir tütsü barındırır.