Üretim Tarihi: Mayıs 2014
Pu-erh çayları diğer çaylardan farklı olarak oksidasyon işlemi ile birlikte fermentasyon işlemine uğrarlar. Bu fermentasyon işlemi çaya farklı ve özgün bir tat kazandırır. Yıllandıkça olgunlaşır ve kendine has tadı yoğunlaşır.
Pu-erh cake çayı diğer pu-erh çaylarımızdan farklı olarak preslenerek “kek” şekline getirilmiştir. Bu şekil Çin’de eskiden çaylar saklanırken ve taşınırken az yer kaplaması için ortaya çıkmıştır. Çin’de geleneksel çay üretimi yapan birçok yerde “cake” biçimi hala kullanılmaktadır.
İçindekiler: Pu-erh çay yaprağı
Hazırlama önerileri: 85 ºC-100 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığına denk gelecek çayı elle kopararak eklemeniz ve 4-5 dakika demlemeniz önerilir. Aynı çay 2-3 defa demlenebilir.
Pu-erh çaylarının üzerine genellikle sıcak su koyularak beklemeden ve içilmeden dökülür. Bu çayı uyandırma olarak adlandırılır. Bunun üstüne ikinci ve üçüncü demleme demlenerek içilir. Pu-erh çayı her demlemede kuvvetli ve birbirinden farklı içim deneyimi sunar.
Net: 100 gr
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
1 yorum: GF PRESSED PU-ERH (100 gr)
Yorum ekle
GF PRESSED PU-ERH (100 gr)
SİYAH ÇAY. ÇİN.
Siyah Pu-erh Çayı (100 g)
₺370,00
Stokta
Dark Tea, gündüz, Koyu Çay, kuvvetli, pu erh cake, pu erh çayı, Pu-erh, pu'er çayı, saf çaylar
Yunus Bakihan Çamurdan (doğrulanmış kullanıcı) –
Fuding çaylarından, Laobanzhang usulü hafif fermantasyonla hazırlanmış “hibrit” bir ürün. Dökme olmaması, marka ve orijin bilgisi sunması en önemli artısı.