Çin’in Fujian bölgesinde yetişen büyük ebatlı çay yapraklarından elde edilen bu siyah çay, toplandıktan sonra geleneksek metodlar ile çam ateşinde kurutulur.
Lapsang Souchong çayı nasıl elde edilir;
Lapsang Souchong, çam odun ateşinin üzerinde kurutulur. Odun ateşi çok tütsülü ve yoğun bir koku ve tada sahiptir. Bu yüzden “tütsülü çay” olarak da bilinir. Gurme çay severlerin yakından tanıdığı Lapsang Souchong (Lapsang Suçong olarak okunur) çayının tadını yumuşatmak için isteğe göre Assam veya Ceylon çayları ile harmanlanarak içilebilir. Çayın tadını ne kadar sert sevdiğinize bağlı olarak harmanın oranı değişmektedir. Bizim önerimiz yaklaşık %10 Lapsang Souchong ile %90 Assam ve Ceylon çaylarını harmanlamaktır.
Birçok müdavimi gibi Lapsang Souchong’u hiçbir çayla harmanlamadan saf olarak da içebilirsiniz.
Eski zamanlarda, Wuyi bölgesinde çay talebi çok yükseldiği zamanlarda, çayı hızlı kurutmak için çam odununda kurutulduğu ve bu işlem sırasında tütsülü Lapsang Souchong çayının oluştuğu bilinmektedir.
İçindekiler: Siyah çay yaprağı
Hazırlama önerileri: 85 ºC – 100 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 4-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Net: 200 g
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
2 yorum: LAPSANG SOUCHONG 200 g
Yorum ekle
LAPSANG SOUCHONG 200 g
SİYAH ÇAY. ÇİN.
Siyah Çay. (200 g)



₺785,00
Stokta
snt.beep (doğrulanmış kullanıcı) –
Tek başına harika bir çay, deneme amaçlı başka bir siyah çay ile karıştırdım iyi bir sonuç alamadım ama ne gerek var 🙂
bsaritarla (doğrulanmış kullanıcı) –
Lapsang Souchong’un kokusu ve tadı harika