Endonezya’nın Sumatra adasının yüksek kesimlerinde yetişen yüksek kaliteli çay yapraklarından elde edilir ve Endonezya’nın en iyi çaylarıyla anılır. Yetiştirildiği bölgenin ekvatoral ikliminden dolayı Assam gibi koyu bir renk ve güçlü bir gövdeye sahiptir. Arkadan gelen ve çayın doğal olarak barındırdığı hafif ceviz aroması bulunur. Sumatra çay yaprakları geçtiği işlemler sırasında çok ince tanelere ayrılır.

İçindekiler: Siyah çay

İdeal hazırlama şartları: 85°C – 100°C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1-2 çay kaşığı koyularak 4-5 dakika arası demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir.)

Servis sayısı: Ortalama 35 fincan

Net: 50 g

1 yorum: SUMATRA

  1. batuhandeniz (doğrulanmış kullanıcı)

    95 derece/4 dakika demleme ile keskin ve gövdeli bir çay elde ettim. Çayda yumuşaklık veya tatlılık yok. Earl Grey vb. aromatik çay sevenleri pek mutlu edemez 🙂 95-100 derece sıcaklıklarla 6 dakikalık ikinci demlemede ise çok açık renkli ve çok hafif bir çay ortaya çıkıyor. Bu nedenle bir kez demlemek en mantıklısı.

Yorum Yazın

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SUMATRA

SİYAH ÇAY. SUMATRA ADASI.

Siyah Çay. (50 g)

56,00

Stokta

Üye oturumu açarak bu ürünü satın aldığınızda kazanacağınız puan: 2 Puan
Puanların TL karşılığı: 2,00

ÜCRETSİZ KARGO

225 TL ve üzeri siparişlerde kargo bedeli alınmaz. Daha düşük siparişlerde kargo ücreti 19.90 TL’dir.

AYNI GÜN KARGO

12.00’a kadar verilen siparişler aynı iş günü kargoya teslim edilir. Ürünler kargo firmasındaki yoğunluğa göre ortalama 2 gün içinde müşteriye teslim edilir.

, , , , ,

Ek bilgi

Ürün Tipi

Siyah Çay

Ülke

Endonezya

Kafein

Kafeinli

Aroma/ Saf Çay

Saf Çay

Fiyat Aralığı

10 – 15