Hindistan’da “çay” anlamına gelen “chai”nin en sık tüketilen şekli olan Chai Masala, bu bölgede yetiştirilen çayların çeşitli baharatlar ile karıştırılmasıyla elde edilen çok özel bir karışımdır.
Kuvvetli bir tadın yanı sıra malt ve baharatlı bir aroma içeren bu çay isteğe göre bal ve sıcak sütle birlikte de tüketilebilir.
İçindekiler: Siyah çay yaprağı, tarçın, zencefil, karanfil, kakule
Hazırlama önerileri: 93 ºC – 99 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı Chai Masala eklenerek 5-6 dakika demlenmeye bırakılır. Daha yoğun bir tat için 5-6 dakika demlemek yerine kaynatılabilir.
Net: 200 g
Servis sayısı: Ortalama 150 fincan
Özellikleri:
Bu geleneksel karışım, çay yapraklarına ek olarak kakule, tarçın, karanfil ve zencefil de içerir. PChai Masala’nın her yudumu keyif sunar…
Chai Masala ile ilgili daha fazla bilgi ve tarifler için Chado Blog ziyaret edilebilir.
Hindistanın hemen heryerinde fondaki gürültü, uğultu ve korna seslerinin arasından sürekli şu sesi duyarsınız : “chai chai garam garammm chai chaii” yani : çay, sıcak çayy…
– Experimental Food
“CHAI MASALA 200 g” için yorum yapan ilk kişi siz olun
CHAI MASALA 200 g
SİYAH ÇAY. HİNDİSTAN.
Siyah Çay. (200 g)


₺830,00
Stokta
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz bir yorum yapılmamış.