Hindistan’ın Assam bölgesinden gövdeli ve kuvvetli tada sahip siyah çay yapraklarının badem ve sütle oluşturduğu lezzet zenginliğini bu artizan çay harmanında keşfedin.
İçindekiler: Siyah çay yaprağı, portakal çiçeği, badem yağı ve süt aroması
Hazırlama önerileri: 95 ºC – 100 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 4-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Çay demlemenin tek bir doğru yolu yoktur, her çay cinsine ve kişilerin tercihlerine göre değişiklik gösterir. Üstte belirtilen sıcaklık, süre ve miktar yıllara dayanan deneyimler ile oluşmuş bir öneridir ve bunu kendiniz için bir başlangıç noktası kabul edip zaman içinde kendi ideal demleme şartlarınızı oluşturabilirsiniz. Hatta günün farklı saatinde farklı demleme şekilleri deneyebilirsiniz; örneğin sabah saatlerinde çayınızı daha kuvvetli bir tada sahip olacak şekilde daha çok miktar çay ile ve daha uzun süre demleyip, akşam saatlerine doğru daha hafif tatları tercih edebilirsiniz.
Net: 50 gr
CREAM OF ALMOND
SİYAH ÇAY. HİNDİSTAN.
Saf Siyah Çay. (50 g)
₺56,00
Stokta
aromatik harman, Artizan Çay, Assam Bölgesi, bademli siyah çay, çay harmanı, cream of almond, gündüz, tatlı
Ek bilgi
Ürün Tipi | Siyah Çay |
---|---|
Gramaj | 200 gr, 50 gr |
Ülke | Hindistan |
Kafein | Kafeinli |
Aroma/ Saf Çay | Saf Çay |
Fiyat Aralığı | 15 – 17.5 |
ezgiselenaraz (doğrulanmış kullanıcı) –
iyi ki var dedirten çaylardan. Yeni denedim. İyi ki denemişim.
Berrin (doğrulanmış kullanıcı) –
Muhteşem bir çay!! Kokusu o kadar güzel ki kapağını açıp arada kokluyorum :)) Siyah çay içemiyorum çünkü mideme dokunuyor fakat Chado’nun dışarıda içtiğim siyah çayları midemi hiç rahatsız etmediğinden bir tane almak istedim ve tercihimi bu çaydan yana kullandım ve bayıldım. İçimi çok güzel, kokusu zaten olağanüstü. Harikasın Chado.