Kuzeydoğu Hindistan’da, Himalayalar’daki Darjeeling bölgesinde yetişir.
Darjeeling bölgesi genellikle siyah çay çeşitleri ile öne çıkmakla birlikte, bu bölgede aynı zamanda çok kaliteli yeşil çay, oolong çayı ve beyaz çay çeşitleri de yetişmektedir.
İlk hasat ‘The First Flush’ Mart sonundan Mayıs aylarına kadar toplanıp kurutulan en değerli çaydır. Misket üzümü aroması ile birlikte seçkin ve hoş bir aroması vardır. Darjeeling çayı doğru demlendiğinde açık bir dem rengi verir.
Second Flush yani ikinci hasat Haziran ayından Ağustos ortasına kadar toplanan çayları kapsar. Third Flush yani üçüncü hasat pek rastlanan bir çay olmamakla birlikte Ekim’den Kasım ayına kadar toplanan çayları kapsar. Tarih ilerledikçe taze çay yapraklarının sayısı azalmakta ve çaydaki hassas aromalar kaybolmaktadır.
Eğer siyah çay tutkunuysanız; dünyada öne bölge ismiyle öne çıkan Assam, Darjeeling ve Ceylon çaylarını karşılaştırmak isteyebilirsiniz. Bu çaylar içerisinde dem rengi olarak en koyu olanı Assam çayıdır. Ayrıca lezzet olarak da Assam çayı hem Ceylon (Seylan çayı) hem de Darjeeling’den daha kuvvetlidir.
Darjeeling’in yetiştirme şartları daha zor ve hasat dönemi daha kısa olduğu için Assam ve Ceylon çaylarından daha değerli kabul edilir ve fiyatı da daha yüksektir. Ceylon içim olarak içlerinde en yumuşak çay olarak geçer.
Her çay çeşidinin uyumlu olduğu tatlı ve yemekler vardır. Darjeeling çayını özellikle, çikolata, baklava, cheesecake, sütlü ve vanilyalı tatlılar ile tercih edebilirsiniz.
İçindekiler: Siyah Çay Yaprağı
İdeal hazırlama şartları: 100 °C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1-2 çay kaşığı koyularak 3-5 dakika arası demlenmesi önerilir.
Net: 200 g
Servis sayısı: Ortalama 150 fincan
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz bir yorum yapılmamış.