Geçmişi yüzlerce yıl geriye dayanan matcha çayı ve matcha seremonisinde hangi aksesuarlar kullanılır ve bu aksesuarların geleneksel japonca isimlerine bakacağız. Matcha çayının hazırlanmasında kullanılan aksesuarlar;
1. Chawan (茶碗): Çayın hazırlandığı geniş ağızlı seramik kase.
2. Chasen (茶筅): Matcha tozunu suyla karıştırmak için kullanılan bambu çırpıcı.
3. Chashaku (茶杓): Matcha tozunu ölçmek ve kaseye koymak için kullanılan ince, uzun bambu kaşık.
4. Natsume (棗) veya Usuchaki (薄茶器): Matcha tozunun saklandığı, genellikle lake kaplama küçük çay kutusu.
5. Hishaku (柄杓): Su taşımak için kullanılan uzun saplı bambu kepçe.
6. Kama (釜): Çayı hazırlamak için suyun ısıtıldığı demir kazan.
7. Fukusa (袱紗): Çay aletlerini törensel olarak temizlemek için kullanılan ince ipek bez.
8. Chakin (茶巾): Çay kasesini temizlemek için kullanılan küçük keten bez.
9. Kensui (建水): Kullanılmış suyun atıldığı kap.