Mavi Kelebekli Pavlova

 

Selam,

Mavi umuttur, mavi hayattır, mavi candır. Ondan mı bilinmez, mavi kelebek hep bu mavi sarmaşık etrafında dönmüş, belki de kısacık ömrü için hayat, can, umut dilemiş.

Blue butterfly pea…Mavi kelebek sarmaşığı ile bu kez adı umudu çağrıştıran MAVİ KELEBEKLİ PAVLOVA yaptım.

Bu tarifte kesinlikle gıda boyası bulunmuyor.
Mavi kelebek sarmaşığının çiçekleri tamamen kendi rengini bırakıyor.

Malzemeler
2 yumurta akı
10-15 adet blue butterfly pea
100gr toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı vanilin
1 çimdik tuz
Üzeri için
1 paket krema
Böğürtlen püresi
Karadut-böğürtlen meyvesi

Yapılışı
Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile mikserde çırpın.
Yumurta beyazlarını ters çevirince düşmeyecek hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin.
Sonra her seferinde 1 yemek kaşığı kadar şeker ilave ederek çırpma işlemine devam.
Şekerler tamamen eridikten sonra nişasta, sirke ve vanilyayı ekleyin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin.
Çırptığınız yumurtayı yuvarlak bir şekilde pişirme kağıdının üzerine dökün ve kaşığın tersiyle hafifçe yerleştirin.
110 -120 derece ısınmış fırında kontrol ederek ortalama 30 dakika kadar pişirin.
Fırının ısısını kapattıktan sonra kapağını yarım açık bir şekilde bırakın ve bu şekilde 15-20 dakika kadar soğumasını bekleyin.
Bu arada krema ile demleyip soğuttuğunuz 2 yk mavi çayı mikserde çırpın ve buzdolabında bekletin.
Soğuduktan sonra Pavlovanın üzerine kremayı yerleştirin istediğiniz böğürtlen ve karadut ilave edin.
Keyfiniz lezzetiniz bol olsun.

Tarif: Birgül Erdoğan (@birgulunlezzetleri)
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The way of tea