BERRY BLUSH – Soğuk Demleme
2019 Yaz’ında Chado Teashoplar’da en çok tercih edilen diğer bir içeceğimiz ise Berry Blush – Cold Brew’di. Bu soğuk içeceği Matcha Breeze’de olduğu gibi ancak bu defa soğuk demleme (Cold Brew) metodu ile hazırlayacağız.
MALZEMELER:
5 gram Chado Berry Punch
3 gram Chado Cold Brew harmanı
180 ml su
100 ml badem sütü
60 ml ananas suyu
2 kaşık bal
HAZIRLANIŞI:
Berry Punch ve Cold Brew harmanlarını belirtilen ölçeklerde alarak üzerine 160 ml oda sıcaklığında su ekleyin.
Daha sonra buzdolabına koyun ve 8-10 saat buzdolabında bekletin.
Buzdolabından çıkardığınızda çay yapraklarını süzün (Çayınızdan çıkarın), soğumuş ve demlenmiş çayınıza; önce ananas suyunu, sonra badem sütünü koyarak karıştırın.
Balı ekleyin.
Dilerseniz bu şekilde dilerseniz shaker’da buzla karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Not: Ölçü bir sunum içindir. Daha çok kişi için üstte belirtilen miktarları orantılı şekilde artırabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Alem Dergisi: Haziran 2020