Rooibos Vanilla
Rooibos Vanilla, Güney Afrika’da yetişen Rooibos bitkisinin Madagascar’dan gelen vanilya parçaları ile harmanlaması ile elde edilir. Hem soğuk (ice-tea) hem de sıcak olarak içebilirsiniz.Rooibos, (ROY-bos veya bazen de roybus olarak okunur) eşsiz lezzeti nedeni ile tüm dünyada sevilerek içilen bir çaydır.Düşük tanen (tannin) oranına sahip oldukları için herhangi bir acılaşma olmadan çay bitkisinden daha uzun süre demlenebilirler.Rooibos çayı Redbush çayı olarak da bilinmektedir. Gene Güney Afrika bölgesinden yetişen ve aynı bitki ailesinden olan Honeybush çayından tat olarak biraz daha farklıdır.
İçindekiler: Rooibos yaprağı, vanilya parçaları, vanilya aroması
Hazırlama önerileri: 95 °C – 100 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 5-7 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Milk Oolong
Milk Oolong (Milky Oolong) çayı, oolong çayları arasında farklı bir yere sahiptir. Tayvan bölgesinde yetişen özel oolong çaylarının yarı-top şeklinde sarılması ile elde edilir. Normalde sofistike bir tada sahip Oolong çaylarının özelliklerini taşır. Bunun yanında doğal süt kremasını andıran bir tadı vardır.Milk Oolong çayı, Formosa Oolong gibi diğer Oolong çaylarına göre daha hafif ve pürüzsüz bir tada sahiptir.
İçindekiler: Oolong çayı
Hazırlama önerileri: 85°C – 95°C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Silver Needle Beyaz Çay
Silver Needle, adını çay tarlalarındaki açılmamış filizlerin gümüşi, iğneye benzeyen tüycüklerinden alan beyaz çayın en özel çeşididir.Anavatanı Çin olan bu beyaz çay sadece en üstte yeni filizlenmiş tomurcuklarının dikkatli bir şekilde elle toplanmasıyla elde edilir. Tomurcuklar doğrudan güneş ışığı ile kurutularak fermantasyon işlemine uğramaları engellenir.Yin Zhen Silver Needle cinsi beyaz çayın sırrı, bir kilo çay elde etmek için gerekli olan yaklaşık 10.000 adet civarında açılmamış yaprak tomurcuklarının tek tek elle seçilmesi ve işlenmesidir. Tomurcuk yapraklar nem oranı yaklaşık % 10 ila %20 olana kadar gölgeli, iyi havalandırılan bir alanda kurutulur. Daha sonra tomurcuklar sepet içerisinde 40 °C’de ikinci bir kurutma işlemine tabi tutulur. Bu gurme beyaz çay, adını kendini çevreleyen gümüş, ipeksi tüylü tomurcuklara borçludur. Yin Zhen Silver Needle en üst kalitede beyaz çay olarak bilinir. Bu çay demlendiğinde neredeyse renksizdir. Siyah çayın baskın tadına alışkın çayseverler beyaz çayın tadını çok hafif bulurlar, ancak birkaç yudum aldıktan sonra beyaz çayın barındırdığı hassas tat ve aromalar dikkat çekmeye başlar.Beyaz çay mükemmel lezzet için kuru ve serin hava koşullarında deneyimli kişiler tarafından hasat yapılır.
İçindekiler: Beyaz çay tomurcuğu
Hazırlama önerileri: 79 °C- 85 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 4-5 dakika demlenmesi önerilir. Kaynatılmamalıdır. Aynı çay 2 kez demlenebilir.
Energy Boost
Portakal kabuğu, şeftali gibi kurutulmuş çeşitli meyvelerin doğal aromalar ile harmanlanması ile elde edilir.
Energy Boost bitki çayını (herbal tea) hem sıcak hem de soğutarak buzlu olarak içebilirsiniz.
İçindekiler: Hibiscus, limon kabuğu, elma parçaları, kuşburnu, şeftali, cascara, ayçiçeği yaprağı
Hazırlama önerileri: 85°C – 100°C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı koyularak 6-8 dakika demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir.)
Jasmine Green Tea
Jasmine Green Tea, Çin’de yetişen yeşil çay yapraklarını özel yasemin çiçeği ile bir arada sunan mükemmel bir harmandır. Jasmine Green çayının geçmişi Çin’de 800 yıl kadar geriye gitmektedir. Yaseminli yeşil çayın sakinlik ve aynı zamanda tazelik veren bir etkisi vardır.
İçindekiler: Yeşil çay, yasemin çiçeği
Hazırlama önerileri: 85 °C – 95 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 4-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Blue Flowers Earl Grey
Blue Flowers Earl Grey, Hindistan’ın Nilgiri bölgesinde yetişen kaliteli siyah çay yapraklarının, Mavi Malva (Ebegümeci) çiçeği ve İtalya’da yetiştirilen Bergamut bitkisi ile harmanlanması ile elde edilir. Earl Grey harmanında kuvvetli notalara sahip ve gövdeli siyah çay yaprakları kullanılır.İngiltere’de hiç çay yetişmemesine rağmen Earl Grey çayı dünyaya bu ülkeden yayılmıştır. İngilizler, o zaman sömürgesi olan Hindistan’dan getirdikleri kaliteli siyah çaylar ile Earl Grey harmanını yaratmışlardır. Aslında İngilizlerin çay kültürüne 2 önemli katkısı olmuştu, Birincisi, Britanya başkanlarından 2. Earl Grey zamanında çaya bergamot katılarak Earl Grey çayının ortaya çıkmasıdır. Diğeri ise, akşamüstü 16.00 civarında, keyifle içilen çayları “Çay Saati” (High Tea) olarak çay kültürüne kazandırmalarıdır.Earl Grey, bazen hatalı olarak “Early Grey” veya “Earl Gray” olarak da bilinmektedir.
İçindekiler: Siyah Çay, Ebegümeci, Bergamut
Hazırlama önerileri: 88 °C – 100 °C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1-2 çay kaşığı koyularak 3-5 dakika demlenmesi önerilir
Tropical Green
Tropical Green, Japonya’da yetişen özel Sencha cinsi yeşil çay yapraklarının ananas, kivi, mango gibi tropikal meyve aromalarıyla harmanlanmasından oluşur.Sencha, Japonya’nın en bilinen çay çeşitleri arasında yer alır. Klasik Yeşil Çay tadı, tropikal meyve aromalarıyla birleşince ortaya günün her saati keyifle içilecek mükemmel bir karışım ortaya çıkarır.Tropical Green, sıcak günlerde soğuk olarak da tüketilebilir.
İçindekiler: Yeşil çay, gül yaprakları, hindistan cevizi, tropikal aromalar
Hazırlama önerileri: 85 °C – 95 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
İstanbul No: 2
Istanbul Serisinden Lavantalı Siyah ÇayLavantalı Siyah Çay
İçindekiler: Siyah çay, bergamot yağı, lavanta, ebegümeci çiçeği
Hazırlama önerileri: 85°C – 100°C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı koyularak 5 dakika demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir).
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz bir yorum yapılmamış.