YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, siyah çayla aynı bitkiden “Camellia Sinensis” ten elde edilmesine rağmen; aralarındaki tek farklılık, işleme tekniğinden kaynaklanır. Yeşil çayın yaprakları, siyah çaya göre çok daha az işlem görür. Aynı bitkiden elde edilen siyah çay için yapraklar yavaş yavaş kurutulur, yeşil çay ise yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile elde edilir. Siyah çay kurutulurken oksijenle tepkimeye girer, yeşil çayın ise tepkimeye girmesine izin verilmez.Yeşil çay bitkisinin yaprakları, taze ve yeşil rengini kaybetmez. Siyah çay bir oksidasyona maruz kalırken, yeşil çay oksidasyona maruz kalmaz.

Yeşil Çay Çeşitleri

Chun Mee: Çin kökenli olan bu yeşil çay uzun, yuvarlak yapraklı bir çaydır.
Green Monkey: Çin’in kuzeyinde yeralan Fujian şehrindeki Tai-Mu dağları bu nadir bulunan çaya ev sahipliği yapar.
Bancha: Bancha Japonya’da yetişen ve çok pahalı olmayan bir çeşit yöresel yeşil çaydır. Bu çay Sencha’nın üretimi esnasında meydana gelmiştir ve iri tanelidir, kafein miktarı az tanin miktarı bakımından zengindir.
Gunpowder: Sert, yaprakları sıkıca rulo haline getirilmiş bir yeşil çay çeşididir.
Green Mu Dan: Yeşil çay gülü olarak da bilinir. Bir çay gülü 50 küçük filizin biraraya getirilip bağlanmasıyla oluşturulur. Üzerine sıcak su döküldüğü zaman güzel, hoş bir aroma açığa çıkar

Gösterilen sonuç sayısı: 36

Gösterilen sonuç sayısı: 36