Çin’in Yunnan yakınındaki Pu-er bölgesinde yetişen ve Çin’in mucizesi olarak kabul edilen Golden Pu-er zengin, yumuşak ve uzun süre damakta kalana aromasıyla en özel çaylar arasında yer alır.
Yaklaşık iki bin yıldır geleneksel yöntemler ile “Camellia Sinensis” bitkisinin yapraklarından elde edilen Golden Pu-er, post fermente (İlk fermentasyon işlemi durdurulup daha sonra ikinci kez fermente etme işlemi.) bir çay olduğu için benzersiz bir deneyim sunar. Geçtiği işlemlerden dolayı diğer çaylardan çok farklıdır. Pu-erh, Dark Tea veya Koyu Çay olarak da anılmaktadır. Yunnan bölgesinde mağaraların derinliklerinde veya depolarda yaşlandırılarak gerçek lezzetine kavuşur. Golden Pu-er çayının yıllanmışı makbuldür. Arkadan gelen hafif tütsülü bir tat barındırır. Dem rengi diğer tüm çaylardan koyudur ve kahverengidir.
İçindekiler: Pu-er (Pu-erh) çay yaprağı
Hazırlama önerileri: 82 ºC-93 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı Golden Pu-er eklenerek 5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2-3 defa demlenebilir.
Net: 200 gr
Servis sayısı: Ortalama 150 fincan
Özellikleri:
Golden Pu-er, benzersiz bir lezzet yaratan tütsü aromasıyla güne anlam katacak kadar iddialı ve eşsiz bir deneyim sunar. Damakta uzun süre kalan bu tat, çayın tercih edilmesindeki en büyük etkendir.
Golder Pu-er ile ilgili daha fazla bilgi ve tarifler için Chado Keşfet ziyaret edilebilir.
snt.beep (doğrulanmış kullanıcı) –
İlginç bir tadı var, bazen sade bazen az bir miktar lavanta karıştırarak da severek içiyorum
infocsgo61 (doğrulanmış kullanıcı) –
fiyat ve kalite mükemmel
esa (doğrulanmış kullanıcı) –
200 gramlık paketi olduğuna sevindiğim çaylardan. Anladığım kadarıyla da hala fazla bilinmeyenlerden. Sade ve sütle içiyorum, iki şekilde de yumuşak içimli ve aynı çayı ikinci kez demlediğimde de nerdeyse aynı yoğunlukta oluyor.