Bir sarı çay çeşidi olan Huang cha, yeşil çay ile yaklaşık aynı miktarda ancak daha yavaş bir oksidasyon sürecine maruz kalır. Bu sayede yeşil çaya göre daha olgun ve yumuşak bir tada sahip olur. Huang Cha, Sarı Çay (Yellow Tea) kategorisine dahil olmakla birlikte bu kategori her yerde tanınmadığı için yeşil çay kategorisinde ele alınmaktadır.
Huang Cha saf sarı çayımız ile ilgili tadım notlarına buradan ulaşabilirsiniz..
İçindekiler: Sarı çay yaprağı
Hazırlama önerileri:85 °C – 95 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Net: 50 gr
HUANG CHA
SARI ÇAY. ÇİN.
Sarı Çay. (50 g)
₺40,00
Stokta
Ek bilgi
Ürün Tipi | Yeşil Çay |
---|---|
Ülke | Çin |
Kafein | Az Kafeinli |
Aroma/ Saf Çay | Aromalı Çay |
Fiyat Aralığı | 15 – 17.5 |
FÜSUN (doğrulanmış kullanıcı) –
hafif ve lezzetli bir tadı var. akşam saatleri için ideal diyebilirim. ama benim için sencha ve gyokuro nun yerini asla tutamıyor bu çin çayları.
Berrin (doğrulanmış kullanıcı) –
Kesinlikle çok güzel bir çay. Rengi tatlı bir sarı, içimi, kokusu ve tadı yumuşak ama güçlü ve belirgin. Asla sert bir çay değil ama diğer çaylardan 2 kaşık koyarken bundan 1-1,5 kaşık yetiyor.
isedaozdemir (doğrulanmış kullanıcı) –
iki kutu bitirdim şimdi 3 kutu daha alıyorum. Tadı Beyaz çaya çok yakın içine karanfil atınca çok güzel bir tat oluyor. Yeni favorim.