Kukicha, çay yapraklarıyla birlikte çay bitkisinin gövdesi ve yaprak saplarının karıştırılarak kurutulduktan sonra hazırlanan özel bir Japon çayıdır. Kukicha, diğer yeşil çaylara göre benzersiz bir lezzet ve aromaya sahiptir.
Kukicha, Twig Çayı veya Bocha olarak da bilinmektedir. Genellikle Sencha, Matcha veya Gyokuro çaylarının üretimi sırasında elde edilir.
En kaliteli Kukicha çayları Japonya’dan gelmektedir.
İçindekiler: Yeşil çay
İdeal hazırlama şartları: 75 °C – 85 °C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı Kukicha koyularak 3-5 dakika demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir.)
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan
Net: 50 gr
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
2 yorum: KUKICHA
Yorum ekle
KUKICHA
YEŞİL ÇAY. JAPONYA.
Kukicha Çayı. (50 g)
Stokta yok
Ürün stoğa eklendiğinde bana haber ver.
Bocha, kaliteli yeşil çay, Kukicha, Saf Yeşil Çay, Twig Çayı
FÜSUN (doğrulanmış kullanıcı) –
Gerçekten Türkiye’de üretilen yeşil çaylardan çok farklı Çin ve Japonya’da üretilen çaylar. Bu çayı almadan önce tereddüt etmiştim. Yaprak saplarıyla lezzeti nasıl olur acaba diye düşünmüştüm. Ama iyi ki almışım. Tadını çok beğendim. Farklı bir lezzet. Denenmeye değer. Bittiğinde tekrar sipariş edeceğim.
Başak –
İçtiğimde hissettiğim ilk şey tatlımsı ve yumuşak içimli olduğuydu. Ama sonra anlamlandıramadığım bir tat barındırdığını da keşfettim. Bu çay sanki bir okyanusu andırıyor. Zaten annemin de ” Aaa bu balık gibi kokuyor..” demesi de o yüzden 🙂 Gerçekten balıkları, planktonları, yeşillikleri bir düşünün.. İçtiğinizde bu güzelliklerle dolu Japonya’nın tatlı sularında yetişmiş yeşil çayların zenginliğini hissedebiliyorsunuz. Japonya zaten pek bereketli topraklara sahip. İnanılmaz tatlı suları var. Kukicha da onun tam bir temsilidir. Bilginize..