Ceremony Grade Matcha, Japonya’da Matcha seremonilerinde kullanılan ve dünyada bilinen en kaliteli Matcha çayıdır.
Chado, Japonya’dan doğrudan çay ithal eden ve çay kategorisinde Japon Gıda Sertifika başvurusu olan ilk ve tek markadır.
Matcha çaylarının birçok farklı kaliteleri mevcuttur. Gıdalarda kullanılan, Food Grade Matcha en ekonomik çeşitken, Ceremony Grade Matcha ise en üst kalitede Matcha çayıdır. Gyokuro cinsi üst kalitede Japon çaylarının özel işlemler ile toz haline getirilmesi ile elde edilir. Toz haline getirme işlemi büyük önem taşır, yüksek hızla yapıldığında çay yapraklarında ısınma ve buna bağlı bölgesel yanma olur. Bu istenmeyen durumun oluşmaması için Gyokuro cinsi çay yaprakları çok yavaş bir işlem ile toz haline getirilir.
Matcha çayınızı nasıl saklamanız gerektiğini okumak için tıklayın..
İçindekiler: Toz haline getirilmiş %100 Japon Matcha
Hazırlama önerileri: 66 ºC – 77 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenir. Karıştırılır ve bekletilmeden içilmesi önerilir.
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan ay keyfi içerir
Net: 50 gr
Matcha çayı nasıl hazırlanır:
Japon çay seremonilerinde en çok kullanılan Matcha çayı diğer çaylardan daha farklı bir şekilde hazırlanır. Matcha çayı, geleneksel çay seremonilerinin yanında, birçok tatlı yapımında da kullanılmaktadır.
Matcha’yı karıştaracağınız kaseyi kaynar su dökerek ısıtın.
Karıştırma için kullanılan karıştırıcıyı (yani bamboo whisk veya çay seremonisindeki ismi ile “chasen”) ıslatın.
(1-2 gram) matcha’yı kaseye koyun ve üzerine 1 fincan sıcak su ekleyin.
Bir elinizle kaseyi sıkı tutarken diğeri ile “bamboo whisk” kullanarak soldan sağa doğru karıştırırken köpükler oluşturmaya çalışın.
Yeterince karıştırdıktan sonra matcha çayını fincanınıza boşaltın.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RapDYnSjM1E[/youtube]
Özellikleri: Diğer çaylar demlenerek sadece suyu içilirken, Matcha toz olarak suya karıştırılır ve çayın tümü içilir. Matcha, dondurmadan kek ve pastaya kadar birçok tatlının yapımında da kullanılır.
“Matcha’nın iki türü vardır: Koicha ve Usucha. Bu iki kelime Japon Çay Seremonileri’nde “Kalın” ve “İnce” çay olarak da anılır. Usucha, 30’dan daha küçük yaştaki çay ağaçlarının yapraklarından, Koicha ise en az 30 yıllık ağaçların yapraklarından üretilir.”
Japon Çay Seremonileri:
Japonya’da çay seremonilerinde öne çıkan 4 öğe vardır; Saygı, Sukunet, Saflık ve Uyum. Bu 4 öğe aslında Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu felsefesini de özetlemektedir. Çay seremonilerinden genellikle Matcha çayı kullanılır. Seyrek de olsa Sencha çayının da kullanıldığı görülür. Bu seremonilere Chanoyu adı da verilmektedir. Çay seremonilerinde kullanılan sete buradan ulaşabilirsiniz..
“MATCHA CEREMONY GRADE” için yorum yapan ilk kişi siz olun
MATCHA CEREMONY GRADE
YEŞİL ÇAY. JAPONYA.
Saf Yeşil Çay. (50 g)
₺210,00
Stokta
ceremony grade matcha, gündüz, Japon Çayı, japon matcha çayı, kuvvetli, matcha, saf çaylar, yüksek kalitede matcha
Ek bilgi
Ürün Tipi | Yeşil Çay |
---|---|
Ülke | Japonya |
Kafein | Az Kafeinli |
Aroma/ Saf Çay | Saf Çay |
Fiyat Aralığı | 20+ |
Yorumlar
Henüz bir yorum yapılmamış.