Champagne Formosa Oolong yarı fermente saf bir çaydır ve yaprakların %30’unun rengi kırmızıya dönene kadar bu işlem gerçekleştirilir.
Bu Oolong çayı ismini Taiwan’ın Formosa bölgesinde yetişen nadir çaylardan alır. Taiwan, Oolong çayı yetişmesi için çok özel bir iklime sahiptir. Bu yüzden bu bölgede yetişen çaylar çok üst bir kaliteye sahiptir. Formosa aynı zamanda Tayvan’ın eski adıdır.
Champagne Formosa Oolong çayı, nadir bulunması sebebiyle Olong çayları (Ulong çayı olarak okunmaktadır) arasında çok özel bir yere sahiptir. Yumuşak aynı zamanda olgun bir tada sahiptir, içinde birçok narin tatlar barındırır. Narin tatlar, ilk tattığınızda alamadığınız, daha sonra dilinizin fark ettiği arkadan gelen ve baskın olmayan lezzetlerdir
İçindekiler: Oolong çayı
Hazırlama önerileri: 85°C – 95°C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan
Net: 50 g
Özellikleri:
Champagne Formosa Oolong, yeşil çayın berraklığı ve aromasının yanı sıra siyah çay kadar canlı ve kuvvetli tadıyla farklı bir alternatiftir. En lezzetli çaylar arasında gösterilir. Alt notalarda hissedilen şeftali ve kestane aromaları çaya ayrı bir lezzet katar.
Oolong çayının tarihçesi:
Oolng çayının yaklaşık 1000 yıl önce Çin’in Fujian bölgesinde, soyadı Oolong olan kişi tarafından bulunduğu bilinmektedir. Oolong çayının ilk çıkışı Çin olmasına rağmen, 1800’lü yıllarda Oolong çayı Tayvan’a gelmiş ve buranın uygun iklimi sebebi ile çok iyi Oolong çayları elde edilmeye başlanmıştır. Şu anda en üst kalitede Oolong çayları Tayvan’dan ithal edilmektedir.
CHAMPAGNE FORMOSA OOLONG
OOLONG ÇAYI. TAYVAN.
Saf Oolong Çayı. (50 g)
₺42,00
Stokta
Fermente Çay, Formosa Bölgesi, gurme çay, Narin Çay, oolong çayı, Tayvan Çayı, Ulong Çayı
Ek bilgi
Ürün Tipi | Oolong Çayı |
---|---|
Ülke | Tayvan |
Kafein | Az Kafeinli |
Aroma/ Saf Çay | Saf Çay |
Fiyat Aralığı | 17.5 – 20 |
ailemiz.19 –
çok güzel bir çay
FÜSUN (doğrulanmış kullanıcı) –
beyaz çay, sarı çay, yeşil çay, oolong çayı, yunnan, puer ve diğer siyah çay çeşitlerinin hepsinden var bende. hepsinin tadı da lezzeti de ayrı ve özeldir. hepsinin de çeşit olarak en kalitelisini almaya çalışırım. ama ben de japon yeşil çayları gyokuro, kukicha ve sencha ile Tayvan oolong çaylarının yeri her zaman çok farklıdır. bunlar olmazsa olmazım çaylardır. gözüm kapalı alırım o kadar yani.
dünyanın en lezzetli ve en ünlü oolong çayları Tayvan’a aittir. bunu ispatlayan çaylardan biri de bu champagne formosa oolong çayıdır. enfes bir tadı var. bitmesini hiç istemiyorum. çayı yudumlarken alttan gelen özel aromalar ve tatlar hoş bir his veriyor insana. tadı yeşil çayla siyah çay arasında. ama yeşil oolong çaylarına göre daha tok ve belirgin bir tadı var. oolong çaylarını deneyimlemek isteyen mutlaka denemeli bence bu özel ve lezzetli çayı. bizi tanıştırdığın için teşekkürler Chado :))
Cenk –
Chado’da en favori saf çaylarımdan biri
Ebru (doğrulanmış kullanıcı) –
İlk demlemede her seferinde küfümsü ama hoş bir aroma alıyorum. Aynı aroma 2.demlemede büyük oranda kayboluyor. Milk oolong ve green dragon oolong çaylarından sonraki tercihim.
Dariga Amerhanova –
Oolong çaylar meditasyon için kullanılan tek içicektir. Çin çay seremonisinde kullanıyorlar. Çay dunyasında “turkuaz” denilen bir çay tipi (yeşil ve kırmızı çayların arasında yeri vardır).Özel olduğu için yemekle beraber tavsiye etmiyorlar (en az 30 dakika sonra).