Doi Tung Jin Xuan Oolong çayı (Red Oolong olarak da anılmaktadır) ismini, yetiştiği Taiwan’ın kuzey bölgesindeki ünlü Doi Tung Dağından alır. Bu efsanevi yüksek dağ, oolong çayı için ideal hava koşullarını sağlar. Jin Xuan çayı ilk olarak 1960 larda Taiwan’lı çay çiftçilerinin desteğiyle Taiwan Çay Tarım Araştırma Merkezi tarafından dikilmiştir.
Bu yüksek kaliteli ve özel Oolong çayı sadece tomurcuk ve ilk iki yaprağın seçilmesiyle toplanır. Özel ve dikkatli bir metotla çay %20 okside edilir. Böylece çay yeşil çaya benzer fakat yeşil çaydan daha karmaşık ve zengin bir aromaya sahip. Bu eşsiz Oolong altın gibi parlayan sarı bir renge ve eşsiz bir kokuya sahiptir. Gövdeli ve zengin bir tada sahiptir. Bazı Yeşil çaylarda bulunan çimensi tattan hoşlanmıyorsanız arkadan gelen hafif kavrulmuş tadı ile bu Oolong çayını seveceksiniz.
İçindekiler: Oolong çayı
İdeal hazırlama şartları: 85 °C – 95 °C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı koyularak 3-5 dakika demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir.)
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan çay keyfi içerir
Net: 50 g
Oolong çayı nedir?
Oolong çayı, yeşil çaydan daha uzun süre (ve fazla) fermantasyon işlemine uğramış ancak siyah çaydan daha kısa fermantasyon işlemine uğramış çay cinsidir.
Kaç çeşit Oolong çayı vardır?
Oolong çayları genellikle yetiştiği ülkeye göre ayrılırlar. Çin; Tayland ve Tayvan başta olmak üzere birçok ülkede Oolong çayı yetişmektedir. Her ülkede yetişen Oolong çayının kendi özel tadı ve aroması vardır. Tayvan en popüler Oolong çaylarına sahip ülke olarak bilinmektedir.
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
5 yorum: DOI TUNG JIN XUAN
Yorum ekle
DOI TUNG JIN XUAN
OOLONG ÇAYI. TAİWAN.
Red Oolong Çayı. (50 g)
₺360,00
Stokta
Doi Tung Dağı, Kokulu Çay, oolong çayı, Red Oolong, Tayland Çayı, Ulong Çayı
Pınar İpek (doğrulanmış kullanıcı) –
Yumuşak bir aromaya sahip. Mandarin pu-erh ile harmanlıorum ve tütsülü şahane bir tat yakalıyorum.
Mehmet Demirkol (doğrulanmış kullanıcı) –
1 numara favori çayım. Yeşil çaydaki çimen tadından rahatsız oluyursanız, ki ben öyleyim, bu çay tam size göre. Yurtdışında içtiğim Gunpowder çayının aroması var. Gizemli bir tad. Gecenin sessizliğinde okuma ve bazen müzik eşliğinde????
Beste (doğrulanmış kullanıcı) –
Çok severek içtiğim Endonezyadan Java Oolong çayına alternatif olarak denemek üzere aldım. Bahsettiğim çayda yapraklar neredeyse yemyeşil, aroma ise oldukça taze. Ona kıyasla bu çayda yapraklar koyu renkli, aroma ise kavrulmuş çay gibi, ve biraz sert içimli. Kişisel olarak Oolong çaylarını direk bardakta demlemeyi tercih ediyor, ve yaprakların su içerisinde zamanla açılmasını, aromasını vermesini izlemeyi seviyorum. Fakat bu çayda yapraklar fazla kavrulmuş gibi ve açılmıyor. Damak tadıma uymasa da arada farklılık olması açısından tercih edebilirim.
FÜSUN (doğrulanmış kullanıcı) –
oolong çayları içinde en sevdiğim diyebilirim. yoğun ve tatmin edici bir tadı var. 4-5 kere demlenebiliyor. bileşenlerini koruyor. zevkle içiyorum.
BURAK BAŞ –
ÇOK YOĞUN AROMALİ VE KALİTELİ BİR ÇAY ÜST ÜSTE BEŞ ALTI DEMLEMEDE BİLE BİLEŞENLERİNİ OLDUĞU GİBİ KORUYOR ÇOK BEREKETLİ BİR ÇAY…