Ayurveda’dan Esinlenin

Bir Bardak Masala Çayı İçin

Bir bardak masala çayı ya da baharatlı bir çay içtiğinizde geleneksel ayurveda içeceği içtiğinizi biliyor muydunuz? Kakuleden karabiber tanesine kadar her bir baharat siyah çayı tatlandırır.

Bir bardak masala çayı ya da ‘’yogi çayı’’

İçerikler
2½ bardak su
2-3 karanfil yağı
2 hafif öğütülmüş kakule kabukları
¼ çay kaşığı karabiber tanesi
½ tarçın çubuğu
1 çay kaşığı zencefil
3 çay kaşığı siyah çay
1½ bardak süt
Tatlandırmak için bal
Hazırlanışı
1. Su, karanfil yağı, kakule, karabiber taneleri, tarçın çubukları ve zencefili bir demliğin içine ekleyin.
2. Suyu kaynatın.
3. Isıyı azaltın, baharatları 10 dakika boyunca yavaşça kaynatın.
4. Sütü, siyah çayı ve balı ekleyin. Beş dakika daha arada karıştırarak yavaşça demleyin.
5. Isının üstünden alın.
6. Süzün ve servis edin.
7. Yoğun temponuzda bir dakika ayırın ve geleneksel metotları bunları soba üstünde demleyin…

[soliloquy id=”3752″]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The way of tea