Chado ve Lindt ile Çay ve Çikolatanın Sürpriz Uyumunu Keşfedin!

Dünyanın farklı bölgelerinden getirilen gurme çay keyfinizi,
eşsiz bir çikolata ile taçlandırmaya ne dersiniz? Gurme çay kültürüne ferahlatan tatlar katan Chado ve çikolatanın ustası Lindt ile, çay ve çikolatanın sürpriz uyumunu, lezzet tutkunlarının beğenisine sunuyor.

Siz hiç gurme çayınızı, leziz bir çikolatayla denediniz mi? Kulağa alışılmışın dışında gelen bu ikili, çay ve çikolata tutkunlarını ortak bir lezzet paydasında buluşturuyor. Dünyanın 15 farklı ülkesinden 50’nin üzerinde çay çeşidini tüketicilerinin beğenisine sunan Chado… Bunun ile Lindt Çikolata Ustaları’nın mükemmeliyetçi yaklaşımları, çay ve çikolatanın eşsiz uyumunu gün yüzüne çıkarıyor.

Gurme damaklar bu ikiliyi çok sevecek…
Çay ve çikolata arasında uyum sağlamak için, aromalı çaylarla farklı tatlara sahip aromalı bir çikolata; hafif aromalı çaylarla ise yoğun kakao içeren sade bir çikolata tercih edebilirsiniz. Chado ve Lindt uzmanları, çay ve çikolata çeşitlerini eşleştirdi. Siz de yeni tatlarla, yepyeni bir lezzet deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz.
Image-123021Chado Sencha – Lindt Excellence Sütlü: Japonya’da en çok tüketilen çay çeşidi olan Sencha, çok sıcak suyla demlendiğinde daha kuvvetli hatta biraz buruk; daha düşük sıcaklıkta suyla demlendiğinde (örneğin 80 derece su sıcaklığında) yumuşak bir tada bir sahip olur. Damak tadınıza göre demleyebileceğiniz Sencha, Excellence Sütlü’nün yumuşak tadıyla muhteşem bir uyum sağlıyor.

Image-123101Chado Lapsang Souchong – Lindt Excellence %85 Kakao:

Çin’in Fujian bölgesinde yetişen büyük ebatlı çay yapraklarından elde edilen bu tütsülü siyah çayın tadını daha da iyi hissetmek için yoğun bitter tadına sahip Excellence %85 Kakao’yu tercih edebilirsiniz.
Image-12316Chado Green Dragon – Lindt Excellence Portakal:

Az oksidasyon işlemine uğramış, açık yeşil renkte yapraklara sahip Green Dragon Oolong Çayı, portakal tadını yoğun olarak hissedeceğiniz Excellence Portakal sıra dışı bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

Image-12327Chado Blue Flowers Earl Grey – Lindt Excellence %70 Kakao:

Hindistan’ın Nilgiri bölgesinde yetişen kaliteli siyah çay yapraklarının, Mavi Malva çiçeği ve İtalya’da yetiştirilen Bergamut bitkisi ile harmanlanır. Bu harmanla elde edilen Blue Flowers Earl Grey’in yoğun tadı, Excellence serisinin %70 kakao içeren çeşidiyle mükemmel bir birliktelik sunuyor.
Image-12321

Chado Chai Masala – Lindt Lindor Sütlü:

Chai Masala, Hindistan’da “çay” anlamına gelen “chai”nin en sık tüketilen şekli olan Chai Masala. Bu bölgede yetiştirilen çayların çeşitli baharatlar ile karıştırılmasıyla elde ediliyor. Dış kabuğu kırıldığında içindeki yumuşak, karşı konulmaz dolgunun erimesiyle damakta eşsiz tat bırakan Lindor Sütlü’yle Chai Masala vazgeçilmez ikiliniz olmaya aday.

Chado Hakkında:

2007 yılından bu yana dünyanın farklı bölgelerinden özel çayları Türk tüketicileri ile buluşturan Chado; Hindistan, Çin, Japonya, Brezilya, Güney Afrika, Tayvan ve Vietnam’ın farklı çay kültürlerini ülkemize taşıyor. Gurme çayın öne çıkan adreslerinden biri olan Chado, beyaz çay, yeşil çay, Oolong çayı ve Pu-erh Çayı gibi özel seçenekler sunuyor.
www.chado.com.tr

Rudolphe Lindt Hakkında

Hikâyesi, İsviçre’nin Zürih kentinin yakınlarındaki eski bir kasabada, baba oğul olarak kurdukları Sprüngli & Son şirketinde ürettikleri ilk çikolata barları ile 1845 yılında başlamıştır. 1879 yılında ise Rudolphe çikolata konçlama metodunu geliştirerek, “ağızda eriyen çikolatayı” yaratmıştır. 1899 yılına gelindiğinde, Rodolphe Lindt’den üretim tesisleri ile birlikte gizli tarifler de alınmıştır, Sprüngli ile markaları birleşmiştir. O günden bu yana “İyi çikolata yapmak, büyük yetenek ve tutku gerektiren bir sanattır” mottosuyla hareket etmiştir. Lindt’e Çikolata Ustaları da zamanla bu sanatın öncüsü olmuştur. Çikolata Ustaları, gizli tariflerini, 160 yıl boyunca büyük özveri ile geliştirmiş ve sonucunda Lindt çikolata kültürü ortaya çıkmıştır.

One thought on “Chado ve Lindt ile Çay ve Çikolatanın Sürpriz Uyumunu Keşfedin!

  1. Gerçekten çok yararlı ve takibettiğim bir sitesiniz. Paylaşım için teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The way of tea