Dilimize “Chai Tea Latte” olarak yerleşmiş olsa da, doğrusu Chai Masala Latte ya da Masala Chai Latte olan baharatlı ve sütlü Hint çayı… Çay işin içine girmeden önce Hindistan’da manda sütü, kakule, tarçın, karabiber ve yıldız anason, zencefil, karanfil gibi baharatlardan oluşan “masala” karışımı ile bu içecek hazırlanır. Sonrasında endemik assamica varyetesinin keşfinin ardından çay da ilave olmuştur. Böylelikle eşsiz lezzetteki Masala çayı tadına varabilirsiniz.
Stresli bir günün ardından dinlenmek, soğuk havalar için harika bir çay seçimi yapmak istiyorsanız; çeşitli Chado Masala çayı deneyimlerini yaşamalısınız.
Masala Çayı Nasıl İçilir?
Masala çayı Hindistan’da bufalo sütü ile karıştrılıp servis edilir. Ancak Amerika’da ise bu gelenek yerini inek sütü ile servise bırakabilmektedir. Çayın hazırlanmasında kullanılan sıvının yarısı süt geri kalanı ise sudan oluşmaktadır. Elbette ki damak tadına göre değişiklik göstermeye bağlı olarak yalnızca su ile de hazırlanabilmektedir.
Yoğun bir tada sahip Masala çayları malt ve baharatlı aromanın yanı sıra bal ve süt ile de tüketilmektedir.
Chai Masala Latte ve Chai Latte Nasıl Hazırlanır?
Evde de rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir içecek olan Chai Masala Latte’yi hazırlamak için, süt ve “Chai Masala” çay karışımını birlikte demleyiniz. Uygun miktarlar için Chado kutularının üzerindeki demleme önerilerini takip edebilirsiniz. İdeal demleme için her 300 ml su veya süte bir çay kaşığı Chai Masala harmanı ekleyebilirsiniz.
Chai Latte’nizi hazırlarken, suda demlediğiniz çayın üzerine süt ekleyebileceğiniz gibi hiç su kullanmadan doğrudan süt için de demleyebilirsiniz. Daha yoğun tatlar için Chai Masala harmanını süt içinde 5 dakika kaynatmayı deneyebilirsiniz. Vegan’sanız normal süt yerine badem sütü veya soya sütü tercih edebilirsiniz. Biz kendi Chado Teashop’larımızda Vegan seçeneği olarak badem sütünü tercih ediyoruz.
Afiyet olsun..