Kombucha ne kadar gazlı olmalıdır?

Kombucha’nın içinde, fermantasyon sırasında doğal olarak karbonasyon (gaz) oluşur. Bir çeşit gazlı bir içecektir ama sonradan ilave edilme bir gaz değildir bu.Fermantasyon süreci, doğası itibarı ile standardize edilemeyen bir süreçtir.Elbette standartlaştırma çabaları var ama her biri kombuchayı geleneksellikten uzaklaştırıyor. (Fermentör kullanımı, sonradan gaz ilave edilmesi gibi).Biz kendi kombucha üretimlerimizde bu yapay yöntemlerin hiç birini kullanmıyoruz. […]

Kombucha Nedir?

Kombucha’yı Chado Tea Shop’larda deneyimlemediyseniz tam olarak neden bahsettiğimizi anlamamış olabilirsiniz. Bu eşsiz deneyimi anlatabilmek adına Kombucha hakkında bir kaç önemli konuyu dile getirmek istedik. Kombucha ekşi, asidik bir tada sahip fermente, gazlı bir içecektir. Kombucha, fermantasyonu nedeniyle biraz alkolik olabilir. Bu gazlı içeceğin mazisi 2.000 yıldan fazladır. Bir Kombucha şişesinin kapağını açtığınızda, soda şişesi […]