Kombucha Nedir?

Kombucha Sampler

Kombucha’yı Chado Tea Shop’larda deneyimlemediyseniz tam olarak neden bahsettiğimizi anlamamış olabilirsiniz. Bu eşsiz deneyimi anlatabilmek adına Kombucha hakkında bir kaç önemli konuyu dile getirmek istedik.

Kombucha ekşi, asidik bir tada sahip fermente, gazlı bir içecektir. Kombucha, fermantasyonu nedeniyle biraz alkolik olabilir. Bu gazlı içeceğin mazisi 2.000 yıldan fazladır.

Bir Kombucha şişesinin kapağını açtığınızda, soda şişesi açmaya benzeyen o tıs sesini duyabilirsiniz. Bunu takiben sirkeye benzer bir koku karışımdan nüfuz eder. Sirke sevmiyorsanız bu kokuya aldanmayın ve sakın Kombucha’nızı denemekten vazgeçmeyin. İlk yudumun ardından bu farklı tadın ne olduğu hakkında bir şey söylemekte zorlanabilirsiniz. Genel olarak tarif gerekirse baloncuklu, hafif asidik ve ekşi bir lezzet diyebiliriz.

Şu anda trend olsa da, Kombucha aslında 2,000 yıl civarında bir geçmişe sahiptir ve vücudumuz için enerji kaynakları alanında Çin’deödül kazanmıştır. 1960’lı yıllarda fermente edilmiş Kombucha’ların Rusya’da, daha sonra Almanya’da ortaya çıktığı İsveçli araştırmacılar tarafından dile getiriliyor.

Kombucha Ana Malzemeleri Nelerdir?

Kombucha şişelerinin temel bileşenleri su, siyah veya yeşil çay yaprakları, şeker, probiyotik bakteri türleri ve mayadır. Fermantasyon süreci, tüm sihrin gerçekleştiği yerdir desek yeridir.

Fermentasyon, bir maddenin bakteri, maya veya diğer mikroorganizmalar tarafından parçalanmasıdır. Kombucha 10-14 gün boyunca demlendirilir (veya fermente edilir).

Demleme süreci bir çay poşeti veya çay yaprakları, aka tatlı çay ile haşlanmış şeker suyu ile başlar. Bu karışım soğutulduktan ve gergin hale getirildikten sonra, SKBM (simbiyotik kolon bakteri ve maya) tabana eklenir. Daha sonra kapalı bir şekilde yaklaşık iki hafta boyunca bekletilir. Karışım çirkin görünüebilir, bu aşamada bakteriler ve maya sadece şekeri parçalamak ve onu sağlıklı bir şeye dönüştürmek için üzerlerine düşeni yaparlar.

Kombucha’da Alkol Var mı?

Fermantasyon süreci boyunca eser miktarda alkol oluşabilir – ama burada bahsi geçen alkol miktarı çok düşüktür. Fermantasyon sırasında, glikoliz (glukoz ve laktik asitin kimyasal parçalanması) etanol ortaya çıkar. Daha sonra SKBM’deki bakteriler, sirkeyi üretmek için etanolü kullanırlar. İşte bu yüzden ilk olarak ekşi kokusunu ve tadını deneyimlersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The way of tea