Madagascar Vanilla Puding

Madagascar Vanilla puding. Bitkisel çaylarınızdan Madagascar Vanilla’yı,
hem tatlı hem de mayhoş tatları barındırdığı vanilya parçaları, portakal
kabuğu, elma parçaları ve marigold çiçeği içeriği ile sıcak ya da soğuk çay
olarak tüketmenin yanında özellikle sütlü tatlı, krema ve fotoğrafta da
gördüğünüz gibi puding içerisinde de kullanabilirsiniz.

Madagascar Vanilla Puding Tarifi

Tarifi ise; 80 gram toz şeker, 4 tatlı kaşığı buğday nişastası ve bir
tutam tuzu sos tenceresinde tel çırpıcı işe karıştırın.

450 gr süte 1 yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve nişastalı kuru
karışımın içerisine döküp ocağın altını düşük orta ateşte yakın.

Hemen ardından 13 gram Madagascar Vanilla çayını Ateş’in üzerindeki sütlü
karışıma ilave edin (karıştırmaya devam!). Kıvam alıp tencerenin
kenarlarından köpürmeye başlayınca ateşin altını kısın.

Karıştırmaya devam ederken artık ortalardan da köpürmeye başladığında
ocağın Altını kapatabilirsiniz (karıştırmaya devam!). Ocaktan aldığınız
pudingin içerisine 2 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı vanilya
ekstraktı (opsiyonel) ekleyip tel süzgeçle yağ eriyene kadar karıştırın.

Servis kuplarına aktardığınız puding oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına
kaldırın ve servis etmeden önce, fotoğraftaki gibi, çay parçaları
serpebilirsiniz üzerine.

Çay parçalarının pudingin içerisinde kalmasını istemiyorsanız süzgeçten
geçirip o şekilde de aktarabilirsiniz servis kaplarına.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The way of tea