Yağmur Ormanlarından Gelen Lezzet Mate

Arjantin olmakla birlikte Güney Amerika’da yaygın olarak içilen bir içecek olan Mate, yağmur ormanlarının zengin ekosisteminde yetişen Yerba Mate bitkisinden elde ediliyor. Su kabağından yapılan bir kap içerisinde hazırlanıp ucu filtreli gümüş pipet (bombilla) ile içiliyor.

Kafein içeriği hemen hemen kahveye denk olan Mate (yaklaşık olarak; 250 ml için 85 mg kafein), kahve gibi asidik değil.  Mate’yi sıcak veya soğuk çay olarak hazırlayabilirsiniz.

TARİFLER

MATE COCONUT LATTE
Demleyip soğuttuğunuz 1 bardak (200-250 ml) soğuk mate çayına 100-150 ml hindistancevizi suyu ve buz ilave edip servis edebilirsiniz.

MATE LİMONATA
Demleyip soğuttuğunuz 1 bardak (200-250 ml) soğuk mate çayına dilediğiniz miktarda limonata ve buz ilave edip servis edebilirsiniz. Dilerseniz bal ile tatlandırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The way of tea