Bamboo Whisk, Japon çay seremonilerinde çok özel bir yeri olan yeşil Matcha çayını iyi bir şekilde karıştırabilmek için kullanılmaktadır. Bamboo Whisk, Japonca’da Chasen olarak bilinmektedir.

Japon çay seremonisi Chado’nun temel parçalarından biri olan Bamboo Whisk, çok ince toz parçalarından oluşan Matcha çayının suda iyi karışmasını sağlamak için kullanılan karıştırıcıdır.
Tek parça bambudan elde edilen bamboo whisk, geleneksel yöntemlerle yapılan ince bir el işçiliği ürünüdür.

Bamboo whisk’ler üzerindeki her bir uca “prong”  adı verilir ve “prong” sayısı ne kadar çoksa, whisk karıştırma işlemini o kadar iyi yapar. Chado’daki Bamboo Whisk’ler yüksek prong sayısını sahiptir ve 100 adet prong (bristles) bulunmaktadır.

Matcha çayı hazırlarken kullandığınız bamboo whisk’i doğru kullanabilmek ve uzun ömürlü olmasını da sağlamak için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var;

Matcha’yı karıştırmadan önce çayı hazırlayacağınız kase içerisine bir miktar ılık su koyup bamboo whisk’i bu su içerisinde beş on saniye bekletin. İlk kullanımdan önce bunu yaptığınızda bamboo whisk’in ortasındaki burulmuş bölge biraz gevşeyecek  ve dış kısmındaki kıvrılmış uçlar da düzleşecektir.

Matcha’yı çırparken bamboo whisk’i fazla bastırmadan sadece kasenin tabanına sürtecek kadar temas ettirmeniz yeterlidir. Bu sayede bambu karıştırıcının uçları da hasar görmemiş olur. Whisk’i, Matcha kasesinin dibine çok hızlı bir şekilde çarptırmanız uçlarının hasar görmesine sebep olacaktır.

Matcha’nın çırpılması bittikten sonra üzerindeki çayın kurumasına izin verilmeden ılık sudan geçirilir ve hafifçe sallanarak üzerindeki fazla su kalıntıları uzaklaştırılır.

Eğer bamboo whisk’i orijinal kutusunda veya başka herhangi bir kutu içerisinde saklıyorsanız tamamen kurumadan bu kutunun içerisine koymayın.

Matcha çayını kasenize uygun ölçüde koymak için Bamboo Scoop ürünümüzü inceleyebilirsiniz.

Bu ürün kargoda hasar görmemesi için özel olarak paketlenmektedir. Buna rağmen size ulaşana kadar Chado güvencesi altındadır. Kargoda hasar görmesi durumunda yeni ürün gönderimi sağlıyoruz.

 

Matcha’nızı karıştırmak için Bambu Whisk kullanmak şart mı?

Mathca’nın anavatanı Japonya’da gibi geleneksel şekilde hazırlamanın en doğru yolu bambu whisk kullanmaktır. Bambu Whisk’in en önemli özelliği, sahip olduğu birçok uçla çırpma işlemini yapması ve çok ince matcha tozlarının sıcak suda iyi karışmasını sağlamaktır. Unutmamak lazım ki, matcha suda eriyen bir içerik değildir. Ayrıca çok ince toz şeklinde olduğundan iyi karışmadığında topaklanma yapmaktadır, bu ise hem görüntü hem tat olarak içme deneyimin olumsuz yönde etkilemektedir. Eğer whisk’iniz yoksa veya ilk başta böyle bir maliyete katlanmak istemiyorsanız, iyi bir elektrikli el karıştırıcısı veya benzeri bir karıştırıcı da kullanabilirsiniz. Matcha hassas tatlar barındırdığı için kullanacağınız farklı aletin daha önceden kalma sebze/meyve ve benzeri kokuları barındırmaması çok önemlidir.

Yorumlar

Henüz bir yorum yapılmamış.

Yorum Yazın

“BAMBOO WHISK (Chasen)” için yorum yapan ilk kişi siz olun

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BAMBOO WHISK (Chasen)

Matcha çayı için karıştırıcı. Bambu. El yapımı.

Favorilerime Ekle

90,00

Stokta

ÜCRETSİZ KARGO

100 TL ve üzeri siparişlerde kargo bedeli alınmaz. Daha düşük siparişlerde kargo ücreti 7.40 TL’dir.

AYNI GÜN KARGO

12.00’a kadar verilen siparişler aynı iş günü Yurtiçi Kargo’ya teslim edilir. Ürünler kargo firmasındaki yoğunluğa göre ortalama 2 gün içinde müşteriye teslim edilir.

, , , ,

Ek bilgi

İlginizi Çekebilir