MATCHA

Son yıllarda hayatımıza hızlı bir giriş yapmış olan matcha çayı nedir? Aslında yeşil çayın toz haline getirilmiş formuna denir. Japonya ‘ya özgü bir yeşil çay türünden elde edilen matcha, ”Fine Powdered Tea” yani yüksek kaliteli toz haline getirilmiş çay olarak geçiyor. Yeşil çay tohumlarının 1191 yılında Zen Monk Eisai tarafından Çin’den Japonya’ya getirdiği düşünülüyor. Genel inanışa göre bu tohumlar Kyoto Tapınağı’nda yetiştirilmeye başlanmış. Zen inancı ile bütünleşerek bu inancın bir parçası haline gelmiş özel çay türlerinden biri.

Matcha Nasıl Kullanılır?

Özel ekipmanlar kullanabileceğiniz gibi birkaç küçük püf noktasına dikkat ederek evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktalardan ilki çayın tam olarak toz halini alması. İkinci önemli nokta ise suyun sıcaklığı. Toz kıvamda olduğu için uzun süre demlemek çayın kokusunu ve tadını bozabilir. Bu yüzden içilebilir bir sıcaklıkta suyun içerisinde hazırlamak en ideal yöntem olacaktır.

Sadece çay olarak değil bazı tatlıların yapımında da kullanılabilir. Örneğin kurabiye, pasta, dondurma, muffin hatta limonataya kadar çok geniş bir alanda kullanmak mümkün. İlk tükettiğinizde tadını biraz yadırgayabileceğiniz matcha, 1000 yıllık geçmişi ve gelenekselliği ile zamanla vazgeçilmez çaylarınızdan biri olacak.

10 sonuç gösteriliyor

10 sonuç gösteriliyor