Şimdi Buzlu Çay Zamanı: Chado Rooibos Vanilla

imdi-Buzlu-Çay-Zamanı-300x290Sımsıcak bir havada bir adaya düşseydim yanıma alacağım üç şeyden biri mutlaka buzlu bir çay olurdu” diyorsanız siz de tam anlamıyla bir “çaykoliksiniz”. Japonya’da seremonilerle içilen, tüm dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek olan çay pek çoğumuz tarafından günün her saatinde keyifle yudumlanıyor. Öyleyse şimdi buzlu çay zamanı: Chado Rooibos Vanilla

Nemli iklimi seven, çoğunlukla Çin, Japonya ve Hindistan’da yetiştirilen çay bitkisinin siyah, yeşil ve beyaz olmak üzere 3 çeşidi var.

Sıcak olarak tüketilen çaya, özellikle havaların ısındığı bu günlerde en iyi alternatif buzlu çay…

Buzlu çayın tarihi 19. yüzyılın başlarına dayanıyor, O zamanlar daha çok yeşil çayla hazırlanıyor. 1900’lerin başında, bir yaz günü çayı buzla birlikte servis ederek satış patlaması yaratan Richard Blechynden, bugünkü buzlu çayın fikir babası olarak biliniyor. Amerika kökenli “Ice Tea” yani buzlu çay, o gün bugündür tüm dünyayı serinletiyor.

Hazırlaması da çok kolay ve pratik. Buzlu çayı isterseniz siyah, isterseniz yeşil çayla yapabilirsiniz. Damak tadınıza uyan çeşitli baharatlar, yaz meyveleri ve otlarla çayınıza bambaşka lezzetler katabilirsiniz. Genellikle limonlu ve şeftalili olanları tercih edilse de içine ekleyecekleriniz tamamen sizin yaratıcılığınıza ve damak zevkinize kalmış.
Sıcaktan bunaldığınızda hemen bir buzlu çay yapın. Nefis lezzeti bir yana, hiçbir şeyin, buzlu çayın verdiği ferahlıkla boy ölçüşemediğini göreceksiniz…

Ev yapımı buzlu çay

  • 1 bardak Chado Rooibos Vanilla demi (soğutulmuş)
  • 1 adet limon ve şeftali
  • 1 litre su
  • Buz
  • Tatlandırmak için şeker ya da bal

250 ml sıcak suya 2 tatlı kaşığı Chado Rooibos Vanilla koyarak 5-6 dakika demleyin, süzdükten sonra soğutun. Limonların kabuklarını rendeleyerek suyunu sıkın. Şeftalinin kabuklarını soyarak rendeleyin. Hazırladığınız meyveleri çaya ekleyin. Su ilave edin. 1 saat bekletin, ardından süzün. Tatlandırmak için bal ya da şeker kullanın. Şişelere ya da sürahiye alarak buzdolabında soğutun. Buz ve meyve parçacıkları ile servis edin.

Birkaç tavsiye: Buzlu çayınızda kullanacağınız demi hazırlarken Chado Chai Masala gibi baharatlı bir karışım seçebileceğiniz gibi demlenme aşamasında içine taze zencefil dilimleri, tarçın kabuğu, karanfil ve kakule ekleyerek değişik aromalarda buzlu çaylar hazırlayabilirsiniz. İsterseniz demlediğiniz çayı dondurabilir, buz olarak kullanabilirsiniz. Böylece eridiğinde buzlu çayınızı sulandırıp tadını bozmaz. Birbiriyle yakışan meyve ya da baharatları kullanmanız daha iyi sonuç verecektir.

Şimdi Buzlu Çay Zamanı: Chado Rooibos Vanilla” üzerine 1 yorum

  1. O kadar lezzetli oldu ki ilk yaptığım hemen bitti ikinci şişeyi yaptım o da aynı gün tüketildi. Tarif için çok teşekkürler 🙂 İnsan yazın serinletecek farklı tarifler arıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The way of tea