Malzemeler:
•Yoğunlaştırılmış süt (sweetened condensed milk), 400gr
•Kakao, 175gr.
•Matcha çayı, 25gr
Hazırlanışı:
1) Yoğunlaştırılmış sütü 35°C’ye ısıtın ve bir kasenin içerisine boşaltın.
2) Kakao ve matcha çayını karıştırın. Eleyerek üç defada yoğunlaştırılmış sütün içerisine ekleyerek çırpıcı ve spatula ile homojen şekilde karıştırın.
3) Kare ya da dikdörgen kabın içine streç film ya da açılmış buzdolabı poşeti koyup içini ince bir tabaka şeklinde yağlayın.
4) Karışımı kabın içine boşaltıp, dışta kalan streç film ile kapatıp düz bir form verin. Buzdolabında 2 saat soğutun.
5) Tezgaha ince tabaka kakao serpin ve sertleşmiş çikolatayı streç filmden çıkarıp üzerine alın. Çikolatanın üzerine de kakao serpin.
6) Bıçakla eşit kareler kesip, köşelerini de unlayarak şekil verip servis tabağına alın.
7) Servisten hemen önce üzerine matcha ile kaplayarak tüketebilirsiniz.
Fotoğraf ve Tarif: Şef Selçuk Ceylan
Tarif ve Fotoğraflar:
Şef Selçuk Ceylan