Çin Çayları

Çin çayı dendiğinde akla tek bir çay türü gelmemelidir. Farklı bitki yapraklarının geleneksel Çin yöntemleri ile işlenip hazırlanması ile oluşan çay türleri Çin çayları olarak da anılmaktadır. Beyaz çay, yeşil çay, oolong çayı ve keemun çayları Çin çayları arasında yer almaktadır. Tüm bu çaylar; camellia sinensis bitkisinden ve çeşitlerinden üretilmektedir.

Çin’de ve tüm dünyada en popüler olan ve tüketimi en yoğun olan çay türü şüphesiz ki yeşil çaydır.

Çin Çayları Nasıl Tüketilmelidir?

100 – 200 ml hacimlerde bulunan bardaklarda ya da demliklerde hazırlanan Çin çayı çok sıcak olmayacak şekilde tüketilmektedir. Aynı yapraklar ile birden çok demleme yapılabilmektedir.

Bitki Çayı ve Çin Çayı Çeşitleri

Yeşil çay, beyaz çay, oolong çayı, pu-erh, tuo cha ve pek çok Çin çaylarını sitemizde bulabilirsiniz. Değişik lezzetlerde ve farklı kültürlerde pek çok çaya erişim sağlayabileceğiniz sitemizde Chado çay çeşitleri ile sizlere hizmet vermekteyiz.

Farklı aromalarda ve tatlardaki Chado çayları ile hem sağlığınızı koruyacak hem de kültürel tatlara eşlik edeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The way of tea