Güney Afrika Çayı

Kırmızı çay ya da kızıl çay olarak da bilinen rooibos çayları, Güney Afrika’ya özgü çay türlerindendir. Güney Afrika’da oldukça popüler olan bu çaylar; kızıl çalı baklagil ailesinden gelmekte ve ülkemizde Afrika çayı olarak anılmaktadır.

Son günlere bakıldığında ülkemizde de oldukça popülerleşen Afrika çayı ya da diğer bir adıyla kızıl çay; demlendiğinde adına nazır bir şekilde; kırmızı rengini almaktadır.

Kırmızı çay olarak bilinen rooibos çaylarının bir de yeşil rooibos çayları bulunmaktadır. Kırmızı rooibos çayları; yeşil rooibos çaylarına göre daha tatlıdır. Yeşil rooibos çaylarında bitkinin tadına daha çok varılabilmektedir. Rooibos çaylarında kafein bulunmamaktadır ve tanen oranları oldukça düşüktür.

Afrika Çaylarının Yapımı Nasıldır?

Chado Rooibos çaylarını hazırlamak oldukça basit ve pratiktir. Kaynayan suyun altını kapatıp; suyun içine dilediğiniz miktardaki yoğunluğa göre Chado Rooibos kurutulmuş çaylarını koyabilirsiniz. Kapalı ve sıcak suyun içinde 5 dakika bekleyen Green Rooibos çaylarımızı süzdükten sonra afiyetle içebilirsiniz.

Güney Afrika’da rooibos çayları; içine süt ve şeker karıştırılarak da içilebilmektedir. Damak zevkinize hitap etmeyen bu karışımı; dilerseniz limon ve balla da tatlandırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The way of tea