Genmaicha Çayı Nedir ve Nereden Gelir?

Genmaicha Çayı'nı Denediniz mi?

Genmaicha kelime anlamı ile “kahverengi pirinç çayı” anlamına gelen Japonca kelimeden gelir. Hazırlanması kolay bir tür içecek olan Genmaicha Çayı, nişasta, şeker ve pirinç aromasının doğal bir kombinasyonunu ile yapılan harika ve az bilinen bir tür Japon mutfak terapisidir.

Genmaicha Çayı sıradan sıcak ve besleyici bir kahvaltı ya da herhangi bir zamanda tüketilen bir içecek türü değildir ve son derece ilginç bir tarihe sahiptir. Basitçe söylemek gerekirse, genmaicha, kavrulmuş kahverengi pirinçle karıştırılmış yeşil çaydır.

Genmaicha Çayının Kökeni

Eski Kyoto’da Genmaicha Çayı, pahalı karışımlara gücü yetmeyen yoksul çiftçiler ve şehir sakinleri için bir tür içecek olarak ortaya çıktı. Yetersiz beslenen insanlar bile Genmaicha Çayı içebiliyordu. Bunun sebebi malzemelerinin her yerde bulunan yeşil çay ve pirinç olmasıydı. Bu da Genmaicha Çayını son derece besleyici bir gıda olarak ön plana çıkartıyırordu. Oruç tutan rahipler, dış etkenlerle gücünü kaybeden askerler ve hastalıktan iyileşme esnasında Genmaicha Çayı tüketiliyordu.

Özetle Kyoto Genmaicha Çayının doğum yeriydi, çiftçilerin ekonomik gücü yetmeyen hedef kitleye yönelik ucuz maliyetli hazırladığı yeşil çay ve kavrulmuş pirinçle demlenen yeni bir icat olarak karşımıza çıktı.

Genmaicha Hakkında Birkaç Efsane

Küresel pazarda yeni olan ve hatta ülkemiz için ço daha yeni olan Genmaicha Çayı hakkında bir çok yanlış bilgiyi duyabiliyoruz. Bu konuya açıklık getirebilmek için, işte her tüketicinin bilmesi gereken genmaicha çayı hakkında bazı gerçekler:

Genellikle “patlamış mısır çayı” denilen genmaicha, mısır içermez. Pirinç ile üretilir.

Genmaicha çok az kafein içerir ve pirinçten elde edilen nişasta nedeniyle diğer çaylardan daha az asidiktir. Popüler inanışın aksine, genmaicha “uyku kaçırmaz” ama minimal kafein içeriği nedeniyle gece içmek için uygun olmayabilir.

Sıvı çay içerisinde pirinç olacağını düşünen okurlarımız için güzel haberlerimiz var. Pirinç taneleri yeşil çayın yanında demlenir ve bardağa ulaşmadan filtrelenerek servis edilirler.

Genmaicha içerdiği pirinç gibi kahverengi değildir veya yeşilde değildir. Demlendikten sonra sonra açık sarı renk tonuna dönüşür, bu yüzden bazı Japonlar gayri resmi olarak “sarı çay” derler.

Pirinç içermesine rağmen, genmaicha çayı düşük kalorilidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The way of tea